Ένας νέος πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται στη Δυτική Αθήνα, αφού σε δράση δενδροφύτευσης 220 δενδρυλλίων στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου προχώρησαν από κοινού ο δήμος Χαϊδαρίου και ο Περιβαλλοντικός Οργανισμός «we4all», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης «Πράσινο Χαϊδάρι».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, «σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, συνεχίζουμε να δίνουμε πνοή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Στην ουσία, με τη φύτευση 220 δενδρυλλίων, ένα νέο δάσος μεγαλώνει πλέον στο Πάρκο “Θεαθήναι”. Ευχαριστούμε θερμά την “we4all” για τη συνεργασία αυτή, που θα συνεχιστεί σε όλα τα σημεία περιαστικού πρασίνου της πόλης».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «με την ανάπτυξη των δέντρων, τα οποία θα φροντίζει η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, το σημείο αυτό της πόλης μας με την εντυπωσιακή θέα θα γίνεται όλο πιο πράσινο και πιο όμορφο για τους επισκέπτες».

Τονίζεται ότι η «we4all» έχει φυτέψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 30.000 δέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και κατ’ επέκταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση ότι η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με πιστή τήρηση όλων των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Πηγή: timesnews.gr