Σε αναγνώριση της συνεισφοράς της Ελληνικής Επανάστασης στην Ευρώπη, η Βουλή της Ρουμανίας θα φωτιστεί την επόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, τιμώντας τα 200 χρόνια από την κήρυξη του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία.

Το γεγονός έγινε γνωστό αμέσως μετά την ομιλία του ομογενή βουλευτή και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας Γαβριήλ Ντράγκο Ζησόπουλου, στο ρουμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Το μόνιμο προεδρείο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας  ενέκρινε τη σχετική πρόταση στην οποία αναφερόταν: «Φέτος, ο ελληνικός λαός γιορτάζει 200 ​​χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το σημαντικότερο γεγονός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού έθνους-κράτους. Αυτή η γιορτή του Ελληνισμού παντού είναι μια καλή στιγμή για τους Έλληνες και τους Ρουμάνους να προβληματιστούν για τους διαρκούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών και για τη φιλία που έχει καθοδηγήσει τις δύο χώρες σε όλη την ιστορία. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούμε εις χάριν της ευγένειας  να επιτρέψετε  στην Ένωση  Eλλήνων της Ρουμανίας, στις 25 Μαρτίου 2021 να φωτίσει το κτίριο του ρουμανικού κοινοβουλίου  με τη σημαία της Ελλάδας ή στα λευκά-μπλε χρώματά της».

Η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, διοργανώνει ακόμη, εορταστική εκδήλωση στο Πλοϊέστι, που βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Βλαχίας, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας διαδικτυακά.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας είναι μειονοτικό πολιτικό κόμμα στη Ρουμανία, το οποίο εκπροσωπεί την ελληνική κοινότητα.


Πηγή: timesnews.gr