Ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό χαρακτηρίζονται τρομοκρατική τακτική από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας

Ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό χαρακτηρίζονται τρομοκρατική τακτική από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, κατήγγειλε χθες τις επιθέσεις με ρωσικούς πυραύλους σε δύο εμπορικά πλοία, χαρακτηρίζοντας αυτές τις ενέργειες ως «σκόπιμη τρομοκρατική τακτική». Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ανέφερε ότι σε μόλις δυο ημέρες, οι ρωσικές επιδρομές με βαλλιστικούς πυραύλους έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε δύο εμπορικά φορτηγά πλοία στην Οδησσό.

«Πρόκειται για σκόπιμη τρομοκρατική τακτική. Πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις όλων των υπεύθυνων κρατών και οργανισμών για να διαφυλαχθεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», τόνισε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Αναφορικά με τους τραυματισμούς από τις επιθέσεις, ο περιφερειάρχης Ολέχ Κίπερ ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι μία από τις επιθέσεις οδήγησε στο θάνατο ενός ατόμου και στον τραυματισμό πέντε άλλων. Η επίθεση αυτή, η οποία έπληξε εμπορικό πλοίο με σημαία Παλάου στο λιμάνι της Οδησσού, ήταν η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι ρωσικός πύραυλος προκάλεσε ζημιές σε εμπορικό πλοίο με σημαία της Ομοσπονδίας Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, το οποίο ήταν φορτωμένο με καλαμπόκι, στο λιμάνι Πιβντένι.

Πηγή: news.gr