Δύο πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν με ελάχιστο κίνδυνο, ρίσκο ο Δρ Άντονι Φάουτσι στου CNN την Πέμπτη.

«Μπορείτε να αρχίσετε να συναντιέστεστε ως μεμονωμένα άτομα, παρόλο που ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός, γίνεται εξαιρετικά χαμηλός όταν είναι και οι δύο εμβολιασμένοι» δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν έχουν κυκλοφορήσει οδηγίες σχετικά με τις συναντήσεις με άλλους εμβολιασμένους ανθρώπους.

«Η επαγγελματική μου κρίση είναι ότι όταν η κόρη μου θέλει να έρθει εδώ και έχει κάνει και τις δύο δόσεις, θα την πάρω στο σπίτι και θα της δώσω μια μεγάλη αγκαλιά που δεν είχα καταφέρει να κάνουμε για ένα χρόνο », είπε ο κ. Φάουτσι.

Πρόκειται για μια δήλωση που γίνεται για πρώτη φορά από επίσημα χείλη και αναπτερώνει τις ελπίδες των πολιτών για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα προς τος τέλος του έτους, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού που επιθυμεί.

Στις ΗΠΑ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 68.274.117 δόσεις εμβολίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNN


Πηγή: timesnews.gr