«Στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση, δήλωσε σε συνέντευξη του Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ Αlpha 98,9 σημείωσε ότι όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19, είναι υπερήφανος γιατί, όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της Ε.Ε. «Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς», τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα της ΕΑΒ δήλωσε ότι του ανατέθηκε, όπως και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. «Ήδη, με το Υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο», υπογράμμισε.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. «Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής ‘σταματάω’, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία», τόνισε. «Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις επενδύσεις ανά την επικράτεια, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. «Θα τρίβετε τα μάτια σας», τόνισε.

«Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί», κατέληξε ο υπουργός.


Πηγή: timesnews.gr