Με τα πνεύματα στη Βουλή οξυμμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σφοδρά προσωπικά στον πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση, κατηγορώντας τον για εσκεμμένη «διασπορά φόβου» και για «συνειδητό στήσιμο ενός αστυνομικού κράτους».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «απεχθή φαινόμενα» στη Νέα Σμύρνη, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση για «αποτυχία να υπερασπιστεί την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών».

«Αγνοείτε την πραγματικότητα και εκμεταλλεύεστε την πανδημία ως ευκαιρία για να εφαρμόσετε μέτρα περιορισμού και ανελευθερίας στους πολίτες», είπε χαρακτηρηστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως εκτός των άλλων «υπομονεύετε και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους επιστήμονες».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρουσφέτια σε υμετέρους», αλλά και για «έλεγχο του ύψιστου αγαθού της ενημέρωσης ώστε να ασκήσετε κυβερνητική προπαγάνδα».

Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος στα γεγονότα της Πάρνηθας και της Ικαρίας, τονίζοντας πως «παραβιάσατε εσείς ο ίδιος τα μέτρα που επιβάλλατε στους πολίτες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα «ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας στην υγεία, την εργασία, αλλά πλέον υπάρχει φόβος των πολιτών να βγουν έξω στις πλατείες και τις γειτονιές. Απέναντί σας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απέναντί σας είναι όλη η κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία και αδικία, αυταρχισμό και καταστολή».

«Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης είναι στρατηγική σας επιλογή», δήλωσε χαρακτηρηστικά στην ομιλία του, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τα «σκονάκια για τα πολιτικά φρονήματα του πολίτη που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη. Για τον πολίτη γνωρίζατε σε λίγες ώρες τα πάντα, ενώ για τον Λιγνάδη πέσατε από τα σύννεφα».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε καταλογίζοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας πως «ενώ είχατε την πληροφορία για συρροή χούλιγκαν δεν φροντίσατε να τον απομονώσετε ούτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των διαδηλωτών και των αστυνομικών».

Στεκόμενος στο προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε διχαστικό. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι εγγυητής της ενότητας. Η στάση σας είναι επικίνδυνη. Σας ενδιαφέρει μόνο η συκοφαντία των πολιτικών σας αντιπάλων. Λαμβάνετε μέτρα περιορισμού των δικαιωμάτων και σπέρνετε τον φόβο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης σε συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2010 στην οποία είχε δηλώσει πως «δεν συλλαμβάνουμε ανθρώπους για τις ιδέες τους».


Πηγή: timesnews.gr