Επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη. Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε προσωπικές ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης επί 15 ημέρες.

«Βλέπουμε μια απόπειρα συγκάλυψης εδώ και ένα μήνα. Αντί να δώσετε εξηγήσεις εσείς επιλέξατε, αλλάζοντας το πλαίσιο της συζήτησης, να μην αναλάβετε ευθύνες. Επιλέξατε να μην κάθεται η κ. Μενδώνη σήμερα στα έδρανα».

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για απόσταση από την κοινωνία: «Κάνατε ένα λάθος: Δεν ήρθατε εδώ για να δώσετε εξηγήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ή για να εγκαλέστε την αντιπολίτευση, αλλά να απευθυνθείτε στον ελληνικό λαό. Το θέμα είναι κοινωνικό, αφορά όλες τις οικογένειες. Μην απευθύνεστε στην αντιπολίτευση αλλά στους ψηφοφόρους σας και στους βουλευτές σας που ζητούν την παραίτηση της κ. Μενδώνη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το ζήτημα είναι «υπεράνω κομμάτων. Αφορά μια κοινωνία που αρρώστησε».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ένα «μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν. Η μεγαλη συζητηση στην ελληνική κοινωνία οφείλεται σε αυτούς και πρέπει να τους στηρίξουμε χωρίς κομματικά προαπαιτούμενα».

Κατά τον κ. Τσίπρα, στο θέμα Λιγνάδη υπάρχουν «πολιτικές ευθύνες που συγκροτούν ένα πολιτικό σκάνδαλο; Προκλητική η προσπάθεια συγκάλυψης. Επιμένετε να προστατεύετε την κ. Μενδώνη παρά την κατακραυγή». Παράλληλα επανέλαβε το αίτημα να αποπεμφθεί η κ. Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού: «Πρέπει να απαλλάξετε τον χώρο του Πολιτισμού από τη δική της παρουσία διότι είναι βαριά εκτεθειμένη από τον χειρισμό και τη συγκάλυψη».

«Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω», ανέφερε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως «δεν ακούτε τον κόσμο της Τέχνης, της κοινωνίας, και την πάνδημη απαίτηση για την αποπομπή της υπουργού σας και διατάζετε να παραμείνει στη θέση της».

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Γιατί την στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Η κ. Μενδώνη δεν κινήθηκε από μόνη της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις κατηγορίες για συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη «επί σειρά ημερών, για 15 ημέρες, ώστε να καταστραφούν αποδεικτικά στοιχεία. Δεν αποφάσισε από μόνη της να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τις 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη καταγγελία».


Πηγή: timesnews.gr