Συνθέσεις του κοσμαγάπητου Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι] θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε διαδικτυακή πρεμιέρα οι φίλοι της μπαρόκ μουσικής από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου (8:30 μ.μ.). Το βραβευμένο σύνολο, πάντα υπό τον διεθνώς καταξιωμένο Γιώργο Πέτρου, αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα υψηλών αξιώσεων και… μεγάλων αντοχών: θα ερμηνεύσει σε όργανα εποχής και τα 12 κοντσέρτα για έγχορδα από τη συλλογή LEstro Armonico, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μερικά από τα πλέον επιδραστικά έργα στην ιστορία της οργανικής μουσικής του 18ου αιώνα. Η συναυλία προβάλλεται σε δωρεάν live streaming στο πλαίσιο του Megaron Online και αποτελεί παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

L’Εstro Αrmonico

Το έργο 3 με τίτλο L’Εstro Αrmonico [O αρμονικός οίστρος] είναι η πρώτη συλλογή κοντσέρτων του Antonio Vivaldi που κυκλοφόρησε σε έντυπη μορφή (1711, Άμστερνταμ), και μάλιστα από ξένο –και όχι ιταλό– εκδότη. Αποτελείται από 12 συνθέσεις, παλαιότερες αλλά και νεότερες που γράφτηκαν από τον μετρ του ιταλικού Μπαρόκ ειδικά για τη συγκεκριμένη συλλογή. Πολύ σύντομα, τα κοντσέρτα έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και παρουσιάζονταν τακτικά σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους εκείνη την εποχή. Τρεις αιώνες αργότερα, εξακολουθούν να ενθουσιάζουν ακροατές και μουσικούς, καθώς πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μουσική μοναδικής λεπτότητας και γοητείας που παραμένει πάντα επίκαιρη και βαθιά συγκινητική.

Η συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό

τον Γιώργο Πέτρου μεταδίδεται σε streaming από τις ιστοσελίδες του ΜΜΑ και του ΥΥΠΟΑ:

https://www.megaron.gr/event/oi-mousikoi-tis-kameratas-orchistras-ton-filon-tis-mousikis-giorgos-petrou-live-streaming/

https://digitalculture.gov.gr/

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το fb του Μεγάρου:

https://www.facebook.com/megaron.gr

Θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες.

Τα νέα streamings των Μουσικών της Καμεράτας σε πρώτη διαδικτυακή προβολή ολοκληρώνονται στις 24 Φεβρουαρίου με μια συναυλία με έργα Georg Friedrich Händel [Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ] –πάντα σε όργανα εποχής–, η οποία πραγματοποιείται με τη χορηγία του βρετανικού ιδρύματος Linbury Trust και αποτελεί συμπαραγωγή του ΜΜΑ και των Μουσικών της Καμεράτας.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://digitalculture.gov.gr/


Πηγή: timesnews.gr