Η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, η συνέχιση της απεργίας του Δημήτρη Κουφοντίνα και η στάση των πολιτικών δυνάμεων στο θέμα, πυροδότησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης στη Βουλή. «Ο κ. Δρίτσας έκανε μια συγκεκριμένη δήλωση. Ανασκεύασε μετά αλλά αυτό δεν αναιρεί την αρχική του δήλωση η οποία ήταν τρομακτική», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της και σε όλη της την ιστορική διαδρομή έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην τρομοκρατία.

«Προφανώς αστειεύεστε. Πολλές εκφάνσεις της Αριστεράς, ιστορικά, είχαν εξαιρετικά στενές σχέσεις με την τρομοκρατία», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και χαρακτήρισε «πρόοδο για τη δημοκρατία που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αδειάστηκε σήμερα», με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας φέρεται, προς την ελληνική κοινωνία σαν ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο. Νομίζει ότι έχει κάποιο θείο δικαίωμα να του φέρονται με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο όλοι οι άλλοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης για να υπογραμμίσει: «εμείς δεν αναγνωρίζουμε στον Δημήτρη Κουφοντίνα κανένα θείο δικαίωμα να του συμπεριφερόμαστε με ξεχωριστό τρόπο. Οι νόμοι ισχύουν για όλους, είναι ίδιοι για όλους, η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά η δημοκρατία δεν κάνει και χατίρια».

«Κανένας μας δεν θέλει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι δεν θα πεθάνει κιόλας. Γιατί οι γιατροί είναι εκεί και έχουν την ευθύνη να κάνουν ό,τι πρέπει για να μην πεθάνει», είπε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «όπως ξέρετε, έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία. Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι, από το νόμο, να σώσουν τη ζωή του και τα ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει αποφανθεί για το τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί σε μια ανάλογη περίπτωση. Όπως ξέρετε δεν είναι βασανιστήριο η υποχρεωτική σίτιση εάν απειλείται η ζωή ενός ατόμου αλλά, κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβλημένη ιατρική πράξη. ‘Αρα οι γιατροί εκεί θα κάνουν ό,τι πρέπει και πιστεύω πραγματικά, δεν το θέλω και καθόλου, δεν θα πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας».

Καθώς πολλές φορές, σήμερα και χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε μνεία σε δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλοιώνει τη δήλωσή της και «να μην στρεψοδικεί». Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός ανέγνωσε, στην αίθουσα της ολομέλειας, την ακριβή δήλωση της βουλευτού της ΝΔ, δηλαδή ότι «η δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε εκδικείται. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση για όλους».

«Ειδικά για την κυρία Μπακογιάννη, δεν μπορούμε να παίζουμε και να κάνουμε λάθος ως προς το τι έχει πει», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει πως «αυτό που λέει η κ. Μπακογιάννη είναι αυτό που λέει σύσσωμη η κυβέρνηση, σύσσωμη η ΝΔ, και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Κανένας από εμάς θέλει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας; Σας διαβεβαιώ πως κανένας μας δεν το θέλει. Αυτή άλλωστε είναι η ειδοποιός διαφορά μας με τον Δ. Κουφοντίνα που ήθελε να πεθάνουν συμπολίτες του και ορισμένους μάλιστα τους σκότωσε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σημείωσε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για 11 φόνους και έχει ομολογήσει γι΄αυτούς τους φόνους και «άρα δεν είναι ύβρις να αποκαλούμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα δολοφόνο».

Το ΚΙΝΑΛ

«Ζούμε συνεχώς ένα θέατρο απίστευτο με ένα θέμα που απασχολεί εκβιαστικά, την ελληνική κοινωνία που βιώνει την κρίση με όλες τις συνέπειές της», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης. «Είναι μια ιδιότυπη πολιτική επένδυση σε ένα καταδικαστέο, από το σύνολο σχεδόν του δημοκρατικού κόσμου, απεχθές και κατ΄εξακολούθηση έγκλημα στο οποίο καμία παράταξη του δημοκρατικού τόξου, δεν μπορεί να έχει άλλη άποψη», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης και υπογράμμισε ότι η πολιτική εκμετάλλευση είναι ανεπίτρεπτη.

«Καθυστερήσατε σε νόμιμα δικαιώματα του καταδικασμένου εγκληματία, να δώσετε απαντήσεις. Και καθυστερήσατε ανεπίτρεπτα, με αποτέλεσμα να νομιμοποιήσετε τη δυνατότητά του, να κάνει την απεργία πείνας. Ήταν μια πράξη παράλειψης της κυβέρνησης και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο δικαιωματισμό, να ξυπνήσετε μια ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της σήμερα», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης και υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τελείως διαφορετική γνώμη και σε σχέση με την τρόπο που η κυβέρνηση «χειρίστηκε τακτικά το θέμα» και από τον τρόπο «που το σηκώνει κάθε φορά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Εγώ δεν ξέρω τι είπε η κ. Μπακογιάννη. Πρέπει να το ερμηνεύσει η ίδια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «εγώ ξέρω πως όταν ένας άνθρωπος λέει ότι το κράτος δεν εκδικείται και ισχύουν οι νόμοι, και ο νόμος σας λέει ότι πρέπει αυτός που φεύγει από αγροτική φυλακή να επιστρέψει στο κατάστημα από το οποίο μετήχθη, εσείς τι καταλαβαίνετε;», είπε ο κ. Τσακαλώτος και κατηγόρησε τον Θανάση Πλεύρη διότι είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός βραχίονας της 17 Νοέμβρη. «Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι», είπε ο κ. Τσακαλώτος και αναρωτήθηκε: «Πραγματικά πιστεύετε ότι ο Θοδωρής Δρίτσας είναι αυτό; Τότε γιατί το σηκώνετε το θέμα;».

«Θα είναι πολύ μεγάλο ατόπημα, να γίνουμε Τουρκία και να πεθάνει ένας απεργός πείνας σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Σας το λέω, όχι για πολιτική αντιπαράθεση αλλά επειδή έχετε την ευκαιρία να μην πεθάνει ένας άνθρωπος. Δεν είναι καλό για τη δημοκρατία, δεν είναι καλό για κανέναν».

«Κανένας οπαδός της ΝΔ δεν θέλει να πεθάνει κανένας άνθρωπος. Δεν θέλουμε να πεθάνει ούτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ούτε κανένας άλλος», απάντησε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «ούτε εσείς θα κρίνετε αν παραβιάστηκε ο νόμος, ούτε εγώ. Στις πολιτισμένες χώρες αυτά τα κρίνει το δικαστήριο και αν κάποιος θεωρεί ότι θίγονται τα δικαιώματά του, προσφεύγει στη δικαιοσύνη».


Πηγή: timesnews.gr