Η αφγανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει και στις δύο ξεχωριστές ειρηνευτικές διασκέψεις, υπό την αιγίδα της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμντουλάχ Μοχέμπ, είπε σήμερα ότι αντιπροσωπεία της θα παραστεί στις διασκέψεις που θα γίνουν στις 18 Μαρτίου στη Μόσχα και τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή, θα συμμετάσχουμε στις συναντήσεις», είπε ο Μοχέμπ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TOLOnews. Πρόσθεσε ότι η Καμπούλ επιλέγει επί του παρόντος τα μέλη της αντιπροσωπείας της.

Την Παρασκευή, ο Χαμίντ Ταχζίμπ, ένας βοηθός του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν, είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Μόσχας, αλλά δεν γνώριζε ακόμη σε τι επίπεδο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε από την πλευρά του ότι η διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης, την οποία προωθούν οι ΗΠΑ, θα γίνει τον Απρίλιο.

Μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Sputnik ότι οι αντάρτες θα συμμετάσχουν και στις δύο συναντήσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik


Πηγή: timesnews.gr