ΗΑυστραλία θα προσκαλέσει την ερχόμενη εβδομάδα φαρμακεία να συμμετάσχουν σε ένα χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς η χώρα πλησιάζει τις 14 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να έχει καταγράψει τοπικά μεταδιδόμενο κρούσμα του νέου κορονοϊού.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τα περίπου 5.800 φαρμακεία της χώρας να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμο, πληρώνοντας αυτά να χορηγούν εμβόλια, παράλληλα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Αυτό σημαίνει περισσότερα σημεία παρουσίας για τους Αυστραλούς όπου μπορούν να λάβουν το εμβόλιο κατά της Covid-19», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

«Αυτό είναι ένα φάρμακο που δυνητικά σώζει ζωές. Τα φάρμακα μπορούν να αποδίδουν με διαφορετικούς βαθμούς αποτελεσματικότητας, αλλά πάνω από όλα, αυτό μπορεί να βελτιώσει ζωές, να παρατείνει ζωές ή και να σώσει ζωές», τόνισε.

Το κάλεσμα προς τους φαρμακοποιούς έγινε καθώς η Αυστραλία οδεύει προς την 14η συνεχόμενη ημέρα χωρίς να έχει καταγράψει τοπικά μεταδιδόμενο κρούσμα του νέου κορονοϊού.

Από την αρχή της πανδημίας 29.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν μολυνθεί με τον ιό και 909 έχουν υποκύψει στην Covid-19.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει να εμβολιάζει από τα τέλη Φεβρουαρίου ομάδες προτεραιότητας, όπως ηλικιωμένους και αυτόχθονες Αυστραλοί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η εκστρατεία εμβολιασμών περιλαμβάνει επίσης το εμβόλιο της AstraZeneca, αν και το παρασκεύασμα αυτό δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την αυστραλιανή Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων.

Οι φαρμακοποιοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν εκπαίδευση για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, με τις πρώτες δόσεις να προγραμματίζεται να χορηγηθούν τον Μάιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.


Πηγή: timesnews.gr