Νέα εστία του κορωνοϊού εμφανίστηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, μια πόλη όπου δεν είχε αναφερθεί σημαντικός αριθμός κρουσμάτων εδώ και επτά μήνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Αδελαΐδα, είχε αναφέρει μόλις τέσσερα κρούσματα covid-19 την Κυριακή στην πόλη αυτή, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 17 σήμερα. Πρόκειται για τη σημαντικότερη εστία στην Αδελαΐδα από τον Απρίλιο.

“Δεν θα σταματήσουμε να έχουμε νέες μολύνσεις”, δήλωσε η αρμόδια για την Υγεία της πολιτείας, η Νίκολα Σπάριερ μιλώντας στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC.

Είναι “απολύτως ξεκάθαρο”, εξήγησε η Σπάριερ, ότι η εστία συνδέεται με ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν σε καραντίνα άτομα που επέστρεφαν στην Αυστραλία από το εξωτερικό, όπου εργαζόταν ένας από τους ανθρώπους που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οι αξιωματούχοι της Αδελαΐδας πήραν αμέσως μέτρα για τον περιορισμό της εστίας, καλώντας εκατοντάδες ανθρώπους να παραμείνουν σε καραντίνα και κλεινοντας σχολεία και επιχειρήσεις.

Την τελευταία φορά που είχε εντοπιστεί εστία μολύνσεων covid-19 στη Νότια Αυστραλία ήταν τον Αύγουστο. Τότε οι αρχές είχαν λάβει, όπως και τώρα, άμεσα και δραστικά μέτρα για να την περιορίσουν.

Όμως αυτή τη φορά υπάρχει φόβος εξάπλωσης των μολύνσεων και σε ευάλωτους πληθυσμούς , διότι μεταξύ των θετικών στον κορωνοϊό είναι ένας δεσμοφύλακας και ένας εργαζόμενος σε οίκο ευγηρίας.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται την ώρα που οι Αυστραλοί αξιωματούχοι πίεζαν προς μια χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αφού τέθηκε υπό έλεγχο ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας στη Μελβούρνη, το οποίο είχε ξεσπάσει έπειτα από λάθη στην ασφάλεια σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιούνταν για καραντίνα.

Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτόρια, καταγράφηκαν χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θάνατοι τους τελευταίους μήνες, όμως εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουν καταγραφεί νέες μολύνσεις covid-19.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί λίγα περισσότερα από 27.700 κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί και 907 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr