Η αυστριακή κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς επιβάλλει «μίνι» lockdown στη χώρα σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της δυναμικής του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο της εστίασης, σε μια περίοδο που τα κρούσματα SARS-CoV-2 αυξάνονται εκθετικά.

Σε διάγγελμά του, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 6 τα ξημερώματα. Παράλληλα, ανακοίνωσε το κλείσιμο των εστιατορίων και μπαρ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery.

Τα μέτρα αποδείχθηκαν εξαιρετικά ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματοςαλλά είχε αποφευχθεί παρόμοια απόφαση ακόμη και όταν τα καθημερινά κρούσματα αυξήθηκαν αρκετές φορές την άνοιξη. Μπαρ, εστιατόρια και θέατρα είχαν παραμείνει ανοιχτά σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσει η οικονομία

Αλλά με τις καθημερινές λοιμώξεις να αυξάνονται σε περισσότερες από 5.600 την Παρασκευή – ένα νέο ρεκόρ λίγο πιο κάτω από το επίπεδο των 6.000 στο οποίο η κυβέρνηση λέει ότι τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίζουν θέματα χωριτικότητας – η κυβέρνηση υπό την ηγεσία των συντηρητικών αναγκάστηκε να δράσει.

«Δεν λάβαμε αυτήν την απόφαση ελαφρά τη Καρδία, αλλά είναι απαραίτητο», δήλωσε ο καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρτς σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ. έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Τα μέτρα υπολείπονται ενός γενικού lockdown, με τα καταστήματα, τη βιομηχανία, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία να παραμένουν ανοιχτά. Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια θα στραφούν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δήλωσε ο Κουρτς.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα κλείνουν. Τα ξενοδοχεία θα είναι κλειστά για όλους εκτός από όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Με πληροφορίες από Reuters.


Πηγή: timesnews.gr