Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Αυστρία: Στην πλειονότητα τους οι Αυστριακοί υποστηρίζουν τα νέα δραστικά μέτρα για...

Αυστρία: Στην πλειονότητα τους οι Αυστριακοί υποστηρίζουν τα νέα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας

316
0

Οι Αυστριακοί, στην πλειονότητά τους, υποστηρίζουν τα νέα δραστικά μέτρα –“μερικό lockdown”– της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, τα οποία ισχύουν από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, όπως διαπιστώνουν τρεις διαφορετικές αντιπροσωπευτικές δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικού Profil που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, οι πολίτες σε ποσοστό 55% αξιολογούν ως “λογικούς” τους περιορισμούς νυκτερινής εξόδου, μάλιστα σε ποσοστό 8% θεωρούν ότι δεν είναι τόσο αυστηροί όσο θα έπρεπε, ενώ σε ποσοστό 33% πιστεύουν πως αυτοί είναι υπερβολικοί.

Το νέο, δεύτερο, lockdown αποτελεί για ένα ποσοστό 42% των ερωτηθέντων ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά το 54% “μάλλον δεν το πιστεύει” ή “δεν το πιστεύει καθόλου”.

Το 51% θεωρεί ότι η κατάσταση τώρα είναι κρισιμότερη από τον Μάρτιο, με το 23% να την αξιολογεί ως παρόμοια, το 19% ως λιγότερη κρίσιμη από ό,τι την περασμένη άνοιξη, και το 7% να μην εκφέρει γνώμη.

Μία αντίστοιχη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ATV εμφανίζει το 77% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι οι γύρω τους τηρούν τους περιορισμούς εξόδου.

Τέλος, μία άλλη δημοσκόπηση της ημερήσιας εφημερίδας Oesterreich, που δημοσιεύεται στο αυριανό της φύλλο, καταγράφει ένα ποσοστό 55% να αξιολογεί θετικά τη γενική διαχείριση κρίσεων από τον Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.


Πηγή: timesnews.gr