Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Αίγυπτος-κορωνοϊός: Εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων, αν η κατάσταση επιδεινωθεί

Αίγυπτος-κορωνοϊός: Εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων, αν η κατάσταση επιδεινωθεί

275
0

Αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αίγυπτο, παρότι προς το παρόν παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με την κυβέρνηση να κρούει τον κίνδυνο για εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο, αν επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση με τα κρούσματα.

Χθες, η Αίγυπτος ανέφερε 201 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού, ενώ 11 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid 19.

Συνολικά, τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 108.530 από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα στις 14 Φεβρουαρίου, με 6.329 άτομα να έχουν καταλήξει.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση προειδοποίησε τις τελευταίες ημέρες ότι θα μπορούσε να επαναφέρει τα μέτρα με μερικό lockdown, εάν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Μουστάφα Μαντμπούλι δήλωσε ότι η χώρα θα δείξει «μηδενική ανοχή» σε όσους δεν συμμορφώνονται με προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας, τονίζοντας ότι τα πρόστιμα για όσους παραμελούν να φοράνε μάσκα θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τις 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 216 ευρώ).


Πηγή: timesnews.gr