Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άκρως προκλητικός ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: «Η Τουρκία είναι η χώρα...

Άκρως προκλητικός ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: «Η Τουρκία είναι η χώρα που έφερε στην Κύπρο την ειρήνη»

229
0

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 29ης Οκτωβρίου ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκερκίν.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του για τα 97 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο κ. Οζουγκερκίν προσέφυγε στην άκρως προκλητική ρητορική για την Αθήνα μέσα στην Αθήνα αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δημοκρατία είναι ο Τούρκος στρατιώτης που έφερε στην Κύπρο την ειρήνη και την ηρεμία απέναντι σε αυτούς που αψηφούσαν το διεθνές δίκαιο. Δημοκρατία είναι οι επιστήμονες μας που σαρώνουν πέρα ως πέρα την Μεσόγειο».

Ολόκληρο το προκλητικό μήνυμα:

«Τι είναι η Δημοκρατία; Η απάντηση βρίσκεται στην χώρα που παίρνει δύναμη από την ιστορία της κόντρα σε αυτούς που προσπαθούσαν για χρόνια να μας σβήσουν από τον χάρτη. Ακόμη και μετά τον «απελευθερωτικό αγώνα» απλώσαμε χέρι βοήθειας ειρήνης στους ηττημένους. Δημοκρατία είναι η χώρα που έφερε στην Κύπρο την ειρήνη και την ηρεμία απέναντι σ’ αυτούς που αψηφούσαν το διεθνές δίκαιο. Δημοκρατία είναι οι επιστήμονες μας που σαρώνουν πέρα ως πέρα την Μεσόγειο. Και τα επόμενα χρόνια όμως θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τα ιδεώδη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τιμώντας όχι μόνο όσους πατούν τα δικά μας εδάφη».

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: timesnews.gr