Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανθήλη Λαμίας: Οι γονείς του 25ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου αρνούνται να στείλουν τα παιδιά...

Ανθήλη Λαμίας: Οι γονείς του 25ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω κορωνοϊού

600
0

Τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού στην Ανθήλη Φθιώτιδας, οδηγήσαν κάποιους γονείς στην απόφαση να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρότι σήμερα χτύπησε το κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, για πρώτη φορά την νέα χρονιά. 

Σημειώνεται ότι η κοινότητα Ανθήλης έχει μπει σε σκληρό lockdown και τα πρόσθετα έκτακτα μέτρα ισχύουν έως τις 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι γονείς των παιδιών του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ανθήλης και του Νηπιαγωγείου, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να ζητεί να “πρυτανεύσει η λογική” και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί το lockdown.

«Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down λόγω των προσφάτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο χωριό μας, κανένα παιδί, κανένα νήπιο, καμίας εθνότητας, καμίας φυλής κανενός χρώματος δεν πήγε στη σχολική Δομή σήμερα Δευτέρα 11/01/2021.

Έλεος ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν στην καταγγελία τους και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, αφού η απόφαση της Κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της σοβαρές αδυναμίες του συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτση, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, κανείς στην Διεύθυνση του Σχολείου δε γνώριζε ποια παιδιά – μαθητές Ρομά νοσούν ή είναι σε καραντίνα ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. «Η απάντηση έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα, ενώ και η αστυνομία όπως μας λέει βασίζεται στην υπευθυνότητα του καθενός να μη στείλει άρρωστο παιδί σχολείο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και προσθέτει: «Εμείς δε λέμε ότι θα το στείλει κάποιος επειδή είναι ανεύθυνος, αλλά επειδή δεν έχει καταλάβει, δε γνωρίζει και δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς κάποιοι το περνούν τελείως ασυμπτωματικά. Ποιος θα προστατεύσει το δικό μου το παιδί και στη συνέχεια την οικογένειά μου;».

Όπως τονίζει ο κ. Μπούτσης η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, όμως οι κεντρικές αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται δημιουργεί προβλήματα και φόβους στους ίδιους. «Το θεωρώ αδιανόητο να δείχνω το Ε9 για να μεταβώ μερικά μέτρα να ταΐσω τα σκυλιά μου και από την άλλη να μου ζητούν να στείλω τα παιδιά σχολείο, όταν δίπλα μας ένας στους πέντε νοσεί επίσημα και οι υπόλοιποι όλοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι δυνατόν να ανοίγουν τα σχολεία σε τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές; Και ειδικά όταν η απόφαση αυτή παίρνεται κατά πλειοψηφία με μεγάλη μερίδα λοιμοξιολόγων να διαφωνεί ως προς το χρόνο ανοίγματος».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σημειώνει: «Ζητάμε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για όσες μέρες τουλάχιστον διαρκεί το lockdown, περιμένοντας να υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο και στη συνέχεια αφού διασφαλιστεί ότι μαθητές που νοσούν ή είναι επαφές ενεργών κρουσμάτων, παραμένουν σε καραντίνα, να γυρίσουν όλα τα παιδιά με ασφάλεια στις τάξεις τους».


Πηγή: timesnews.gr