Ανακοίνωση Τομέα Αυτοδιοίκησης Κινήματος Αλλαγής

Χρειάστηκε η κακοκαιρία «Μήδεια» προκειμένου να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στις «Συμπληγάδες» της ανικανότητας και της κωλυσιεργίας του επιτελικού Κράτους «μαϊμού» του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση και την αμηχανία της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία το πρωί επιρρίπτει ευθύνες στη «γαλάζια» Αυτοδιοίκηση του κ. Πατούλη και το βράδυ κατηγορεί την Κεντρική Κυβέρνηση, δηλαδή το ίδιο το «γαλάζιο» Κράτος, για το χάος, την αδυναμία και την ολοκληρωτική αποτυχία τους στη διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης.

Αλλά μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν οι εξαγγελίες του κ. Πέτσα για άμεσο διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Κράτος, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Δήμους, προκειμένου να παύσει η αλληλοεπικάλυψη και η ασυνεννοησία. Υπενθυμίζουμε η Επιτροπή που οι ίδιοι συνέστησαν για τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Κοντιάδη, ομολόγησε αφοπλιστικά ότι «Η Επιτροπή δεν κατέληξε στην επικύρωση και την επίσημη παράδοση του πορίσματός της στην πολιτική ηγεσία ούτε στην πλήρη επεξεργασία του σχεδίου νόμου που αποτυπώνει τις προτάσεις της. (…) ». Και δεν θεωρούμε ότι ευθύνεται η Επιτροπή για το φιάσκο αυτό.

Αντί κ. Πέτσα να επιταχύνετε τις ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, όπως επανειλημμένα σας έχουμε ζητήσει, αυτό που σπεύσατε να εξαγγείλετε είναι το εκλογικό σύστημα για την Αυτοδιοίκηση, βάζοντας ξεκάθαρα το «κάρο μπροστά από το άλογο» και εξυπηρετώντας μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Προφανώς και η στάση της Κυβέρνησης δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε η ίδια η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εξόπλισαν την Αυτοδιοίκηση με ισχυρά εργαλεία και αυξημένο κύρος.

Ωστόσο, οι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις και την ανεπάρκεια.

Και απαιτούν λύσεις και όχι μεγάλα λόγια.


Πηγή: timesnews.gr