Το διευθυντή και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»  κ. Νούνεση επισκέφθηκαν ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και ο γραμματέας του τομέα Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας Γιάννης Ράπτης.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε από τον κ. Νούνεση για τη σημαντικό ερευνητικό έργο που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο ‘’Δημόκριτο’’ και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί ώστε να καταστεί ένας σοβαρός παραγωγός καινοτομίας και νέας τεχνολογίας στο διεθνές ερευνητικό στερέωμα.

Πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα βιομηχανικών υποτροφιών (με  συνολικό προϋπολογισμό 5.5 εκατ. ευρώ και συμμετοχή του ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ και 60 ελληνικών βιομηχανιών),  μέσα από το οποίο 70 ταλαντούχοι νέοι ερευνητές εργάζονται το Δημόκριτο σε ερευνητικά πεδία του άμεσου ενδιαφέροντος 60 ελληνικών βιομηχανιών, καθώς και το τεχνολογικό πάρκο «Λεύκιππος» που βρίσκεται στο campus του Δημοκρίτου και στο στεγάζονται 40 νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας ή ερευνητικά τμήματα μεγαλύτερων εταιριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στις εταιρίες που συνεργάζονται με το ‘’Δημόκριτο’’ είναι η Tesla και η ΕΥ Global, γεγονός που αποτελεί κίνητρο για πολλούς νέους Έλληνες επιστήμονες να επιστρέψουν στην πατρίδα μας και να αναστρέψουν το brain drain.

Η εντατική και αποτελεσματική προσπάθεια του «Δημόκριτου» έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να προταθεί στους 3 βασικούς διεκδικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Προώθησης της Επιχειρηματικότητας, μεταξύ 185 υποψηφιοτήτων από 27 χώρες, μια εξέλιξη πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα για τον τομέα της   εφαρμοσμένης έρευνας στη χώρα μας

Η αξιέπαινη προσπάθεια του «Δημόκριτου» θα πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί από την πολιτεία και τις πολιτικές δυνάμεις. Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι η παραγωγή καινοτομίας και νέας τεχνολογίας αποτελεί προτεραιότητα της πατρίδας μας ώστε να δημιουργηθούν νέες, καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας,   να αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και η επιχειρηματικότητα για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.


Πηγή: timesnews.gr