Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 74 ετών,  στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλευόταν  ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος. Ο εκλιπών, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ πριν λίγα 24ωρα εισήχθη   πάλι στο «Αχιλλοπούλειο», όπου σήμερα στις 6.00 το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Γιάννης Στάμος, γεννήθηκε στον Άνω Βόλο το 1947. Το 1966 αποφοιτεί από το Νυχτερινό Γυμνάσιο Βόλου. Σπουδάζει αρχιτέκτονας στην Ιταλία, εργαζόμενος για να αντεπεξέλθει στα έξοδα σπουδών και διαβίωσης. Από το 1967 έως 1974 αναπτύσσει έντονη αντιστασιακή δράση στο εξωτερικό. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ. Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιταλίας από το 1975 – 1977 και από το 1980 ήταν μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Εκλέγεται επί τρεις συνεχείς θητείες, το 1982, 1986, 1990 δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Αντιδήμαρχος Βόλου από το 1982 – 1988 και από το 1991 – 1993. Επανήλθε ως αντιδήμαρχος Βόλου, στη διάρκεια θητείας ως δημάρχου, του Αλέκου Βούλγαρη. Δύο φορές βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. Το 1994 υποψήφιος νομάρχης και από το 1995-2002 αντινομάρχης. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ «Ολυμπιακός Βόλου» και ήταν παντρεμένος με την Ιταλίδα Ματίλντε, αποκτώντας δύο κόρες την Ντανιέλα και την Μαργκώ.

Η κηδεία  του θα τελεστεί σε κλειστό κύκλο οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων κατά του κορωναϊού.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος

«Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Στάμος, αγωνιστής του ΠΑΚ ενάντια στη δικτατορία, που διετέλεσε αντιδήμαρχος Βόλου και βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η διαδρομή του η πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά δίπλα στους πολλούς από κάθε κοινωνικό μετερίζι, στους καθημερινούς αγώνες για δικαιοσύνη, δημοκρατία, ανεξαρτησία, αλληλεγγύη. Η κοινοβουλευτική και αυτοδιοικητική του παρουσία υπήρξε σημαντική και ουσιαστική. Όραμά του η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου και της προοδευτικής παράταξης. Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη», αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Γιάννη Στάμου.

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Στάμο από τον Πάνο Σκοτινιώτη

Με μεγάλη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Γιάννη Στάμο. Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο, τον αθλητισμό, με πάθος, μαχητικότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Με τον Γιάννη περάσαμε μια γεμάτη και δημιουργική εικοσαετία, στην οποία οι δρόμοι μας συναντιούνταν. Ξεκινήσαμε μαζί το 1983, ως αντιδήμαρχοι, στο ίδιο γραφείο, με δήμαρχο τον Μ. Κουντούρη. Μαζί στα δημοτικά έδρανα μέχρι το 1989, και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 1989, στα έδρανα της Βουλής, εκείνος με το ΠΑΣΟΚ, εγώ με τον ΣΥΝ. Στις πρώτες νομαρχιακές εκλογές του 1994 ήμασταν αντίπαλοι, αλλά τελικά αναπτύξαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία για μια ολόκληρη οκταετία (1995-2002), αφού όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αντινομάρχης με σημαντικές αρμοδιότητες. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 ήταν η σειρά μου να τον στηρίξω ως υποψήφιο νομάρχη. Με τον Γιάννη δεν συμφωνούσαμε πάντοτε. Ωστόσο οι όποιες διαφορές μας, ακόμη και οι συγκρούσεις μας, παρέμεναν πάντοτε σε πολιτικό επίπεδο και δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή και φιλική μας σχέση. Πολύ περισσότερο, δεν διατάραξαν ποτέ την παραγωγική συνεργασία μας για τα προβλήματα του Βόλου και τους Μαγνησίας. Καλό σου ταξίδι, Γιάννη. Φεύγεις, έχοντας ανταποδώσει την τιμή και την εμπιστοσύνη που κατ’ επανάληψη εξέφρασαν στο πρόσωπό σου οι πολίτες της Μαγνησίας. Στη Ματίλντε, τη Ντανιέλα και τη Μαργκώ, και σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους, θερμά συλλυπητήρια.

O Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937

Η οικογένεια του Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 έχασε ένα επιφανές μέλος της. Ακόμη ένας από τους σπουδαίους συμπολίτες που ηγήθηκαν του Συλλόγου μας δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, στο Νοσοκομείο Βόλου, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αντιδήμαρχος Βόλου και βουλευτής Γιάννης Στάμος, Ο Γιάννης Στάμος, γεννήθηκε στον Άνω Βόλο το 1947 και σπούδασε αρχιτέκτονας στην Ιταλία όπου και ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση κατά την περίοδο 1967-1974. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχθηκε δύο φορές βουλευτής, τρεις φορές δημοτικός σύμβουλος Διετέλεσε επίσης δύο φορές αντιδήμαρχος και .μία αντινομάρχης. Η μεγάλη αθλητική του αγάπη ήταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τον οποίο υπηρέτησε από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ προσφέροντας όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχημένη του πορεία στα πρωταθλήματα που συμμετείχε με αποκορύφωμα την άνοδο της ομάδας το 1988 στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Ζήσαμε μαζί του μεγάλες στιγμές κατά την προεδρία του και ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Τα θερμά συλλυπητήρια όλης της οικογένειας του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 στους συγγενείς του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Πηγή: pagasitikosnews.com


Πηγή: timesnews.gr