Επιτίθενται στις έρευνές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ό,τι και να κάνουν δεν θα πετύχουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Γαλλία, λέγοντας ότι την ώρα που το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ειδήσεις που αυξάνουν την ένταση με την Τουρκία. «Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε κάτι άλλο», είπε ο τούρκος Πρόεδρος.

Σε διάγγελμά του έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν τόνισε ότι «όσοι κατηγορούν τη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, παίζουν τους 3 πιθήκους μπροστά στις σοβαρές σκηνές στη Γαλλία».

«Ενώ το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά μέσα αυξάνουν τις αντι-τουρκικές ειδήσεις», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «δεν περιμένουμε άλλη στάση από τη χώρα που ανακρίνει για ώρες αυτούς που επικρίνουν τις γελοιογραφίες για τον Προφήτη μας. Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε τίποτε άλλο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία».

«Είμαστε έτοιμοι»

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «αυτοί που δεν θα καταφέρουν να γονατίσουν την Τουρκία στοχεύουν τις θεμελιώδεις αξίες μας. Επιτίθενται στην κυβέρνησή μας, στον στρατό μας, στη θρησκεία μας, στην αμυντική μας βιομηχανία, τις επενδύσεις μας, στις έρευνές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη χώρα μας να επιτύχει τους στόχους της. Αλλά δεν θα πετύχουν. Ο,τι και να κάνουν δεν θα είναι σε θέση να πετύχουν».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως γνωρίζουμε «πολύ καλά τους λόγους για τις παγίδες, τις αδίστακτες και αδίστακτες συμπεριφορές που εμφανίζονται στο εξωτερικό. Ως χώρα και έθνος, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά».

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ


Πηγή: timesnews.gr