Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία. Με τον αριθμό των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στη Σμύρνη να ανεβαίνει συνεχώς ο Ερντογάν έδειξε και πάλι την Κυριακή ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να δυναμιτίζει συνεχώς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις..

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της «Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της»

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» συμπλήρωσε.

Eξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προβαίνει η Αθήνα για τη νέα παράνομη Navtex για έρευνες του σκάφους Oruc Reis νότια της Ρόδου. Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex καλώντας τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

Το θέμα της Τουρκίας έχει ξεφύγει από τα διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό, και αγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις είτε αυτό έχει να κάνει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με την οικονομική συνεργασία, είτε με το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας στη σκιά της τουρκικής Navtex.


Πηγή: timesnews.gr