Για «ανησυχητική έξαρση της πανδημίας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα», κυρίως εξαιτίας των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν κι έχουν μεγάλη μεταδοτικότητα, έκανε λόγο, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, παρατηρείται το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο συχνά πιο νέοι άνθρωποι, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού, ότι «κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος» και σημείωσε πως καθένας πρέπει να μην ξεχνά ότι μπορεί να μεταδίδει γύρω του τον κορωνοϊό, βάζοντας τους υπόλοιπους σε νέες δοκιμασίες.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας, που, όπως αποδεικνύεται, αποτελεί βασική αιτία διασποράς του ιού.

Παράλληλα, μίλησε για ασφυκτική πίεση στο Σύστημα Υγείας, και ειδικότερα στα Νοσοκομεία της Αττικής. Όπως είπε, τις τελευταίες 20 μέρες έχουν προστεθεί 491 απλές κλίνες Covid, φθάνοντας το σύνολο στις 2.122, καθώς και 90 κλίνες ΜΕΘ Covid, που τις ανεβάζουν συνολικά σε 319, δηλαδή αύξηση 40%, ενώ ετοιμάζονται νέες κλίνες για τις επόμενες ημέρες.

«Ας προσέξουμε όλοι ακόμα περισσότερο, ώστε τα μέτρα αυτά να καταστούν σύντομα απολύτως αχρείαστα. Αυτές οι εβδομάδες, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φθάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Η τελευταία πρόσκληση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι’ αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της ελευθερίας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Πηγή: timesnews.gr