«Ο πρωθυπουργός έχει λάβει εδώ και καιρό την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και οι πολίτες δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι. Θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες, είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε» απάντησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έπειτα από σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να υπάρξει «κόφτης» στα sms, απάντησε ότι η κατάσταση και τα μέτρα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, σημείωσε πάντως ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο, είπε ότι τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, από την κυβέρνηση και τους ειδικούς. «Πηγαίνουμε βήμα -βήμα και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση κινείται και λαμβάνει αποφάσεις. Θα επαναλάβω ότι τα μέτρα, εκτός από τη σκοπιμότητα που πρέπει να εξυπηρετούν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη μείωση της κινητικότητας, θα πρέπει να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμα» ανέφερε.

Για την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου που υποστηρίζει ότι η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με άλλες ειδικότητες και για την ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά, η κ. Πελώνη είπε: «Άκουσα και τις δύο προτάσεις, νομίζω ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι να προστεθούν περισσότεροι ειδικοί ή περισσότερες ειδικότητες στην επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων. Το ζήτημα είναι οι ειδικοί να μιλούν με μια ενιαία φωνή. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που βλέπουμε φως στο τούνελ, αλλά έχουμε ακόμη δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας, οπότε χρειάζεται περισσότερος υπεύθυνος λόγος, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερη έκθεση υποκειμενικών απόψεων που δεν εξυπηρετούν την συλλογική ανάγκη» επισήμανε.

Για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «μας ενδιαφέρει πολύ η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία ήδη προχωρά σε τεχνικό επίπεδο και μας ενδιαφέρουν και οι γέφυρες με χώρες που θα έχουν προχωρήσει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το οποίο θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα μειώσει και τη σχετική γραφειοκρατία στα σύνορα», προσθέτοντας ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού Ελλάδας-Ισραήλ.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν και το εάν υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των διερευνητικών επαφών, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, έχουμε την ειλικρινή διάθεση ως προς τις διερευνητικές. «Προσβλέπουμε ότι η Τουρκία προσέρχεται και θα προσέλθει και στον επόμενο γύρο καλή τη πίστει και βέβαια μένει να φανεί και να αξιολογηθεί η συμπεριφορά της σε βάθος χρόνου, καθώς θα πρέπει να δείξει συνέπεια στη θετική της διάθεση, όπως προκύπτει από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων» είπε.


Πηγή: timesnews.gr