Ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο κεντροαριστερός περονιστής Αλμπέρτο Φερνάντες, υποβλήθηκε σε τεστ για τον κοροναϊό, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα, μολαταύτα τέθηκε προληπτικά σε απομόνωση στην Olivos, την επίσημη κατοικία του, αφού είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνησή του.

Το εν λόγω κρούσμα κοροναϊού είναι ο Γκουστάβο Μπέλις, στενός συνεργάτης του προέδρου αρμόδιος για τις στρατηγικές υποθέσεις, ο οποίος μολύνθηκε από πρόσωπο στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως διαγνώστηκε νωρίτερα χθες Τετάρτη.

«Ο πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ», πάντως το αποτέλεσμα ήταν «αρνητικό», ανέφερε η κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Φερνάντες αγκάλιασε τον Εβο Μοράλες, τον οποίο συνόδευσε, έπειτα από ένδεκα μήνες που ο πρώην αρχηγός του κράτους της Βολιβίας βρισκόταν ως πολιτικός πρόσφυγας στην Αργεντινή, στα σύνορα με τη Βολιβία.

Ο Μοράλες επέστρεψε στον τόπο του, σε εδάφη αυτοχθόνων, μετά τη νίκη του κόμματός του, του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), στις πρόσφατες εκλογές.

Τον αγκάλιασε

Την ίδια ημέρα, δημοσιογράφοι είδαν τον πρόεδρο να αγκαλιάζει τον Γκουστάβο Μπέλις.

Πολλά ακόμη στελέχη της κυβέρνησης που παρακάθισαν στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσε ο Φερνάντες στον Μοράλες την Κυριακή, στην επαρχία Χουχούι (βόρεια), επίσης τέθηκαν σε απομόνωση προληπτικά.

Η Αργεντινή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κοροναϊού στον κόσμο.

Επιβραδύνεται ο ρυθμός

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο χθες Τετάρτη για 34.531 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.273.321 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού επιβραδύνεται τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι η κορύφωση της πανδημίας έχει πλέον ξεπεραστεί.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: timesnews.gr