• Ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

“Χθες, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στον Έβρο, διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά η καθοριστική συμβολή των στελεχών των ΕΔ προς αρωγή των απλών πολιτών σε ενέργειες απεγκλωβισμού τους, αλλά και παροχής κάθε είδους απαραίτητης βοήθειας προς αυτούς για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ακεραιότητάς τους.

Το γεγονός αυτό, αφενός μας γεμίζει με υπερηφάνεια για την πολύτιμη και πολυδιάστατη διαχρονικά προσφορά των ΕΔ στις πάσης φύσεως ανάγκες των πολιτών και της χώρας εν γένει, αφετέρου δε, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό και διάχυτη δυσαρέσκεια για την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις στα πλαίσια της λειτουργίας του και δη αφήνοντας τους πολίτες, ουσιαστικά, απροστάτευτους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η πολυποίκιλη προσφορά των στελεχών των ΕΔ, είτε μέσω της καθημερινής μάχης για την επαύξηση της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας είτε μέσω της συνδρομής τους στον Έλληνα πολίτη όποτε τους ζητηθεί δεν βρίσκει ανταπόκριση από την κυβέρνηση. 

Η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ από την κυβέρνηση σίγουρα βρίσκεται πολύ χαμηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Δεκαοκτώ (18) μήνες τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν.

1. Η Έκδοση ΚΥΑ για την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης εκκρεμεί από το 2017.

2. Η Έκδοση ΠαΔ που αφορά στο ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης εκκρεμεί από το 2015καθώς η τελευταία 5η προθεσμία που έδωσε η ίδια η κυβέρνηση έληξε στις 31/12/20.

3. Οι ΕΜΘ αποστρατεύονται χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα των μισθολογικών τους κλιμακίων.

4. Οι ΕΠΟΠ περιμένουν να δούνε «φως στο τούνελ» όσον αφορά στην ασφαλιστική και βαθμολογική τους μεταρρύθμιση.

5. Το πρόβλημα των καταταγέντων 1990-92 παραμένει άλυτο μετά και την μη αποδοχή της τροπολογίας που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής κατά την ψήφιση του ν.4670/2020δείχνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επίλυσή του. 

6. Ο τριπλασιασμός του κόστους καταβολής για αναγνώριση επιπρόσθετου χρόνου ασφάλισης του άρθρου 22 παρ. 4 του ν.3865/2010 που προέκυψε από την ψήφιση του ν.4387/2016 παραμένει, έχοντας καταστήσει τον νόμο ανενεργό.

7. Οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών αναζητούν δικαίωση και ισοτιμία των πτυχίων τους, με την κυβέρνηση να το αρνείται πεισματικά.

8. Το νέο μισθολόγιο που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση έχει εξαφανιστεί πλέον από το λεξιλόγιο της.

9. Η λύση στα προβλήματα μεταθετικότητας μάλλον βρίσκεται σε άλλον πλανήτη. Το πολυπόθητο νομοσχέδιο έχει καταλήξει να γίνει σαν το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό.

10. Οι στρατιωτικοί συνεχίζουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την αγορά οπτικών για τα παιδιά τους που έχουν προβλήματα όρασης, καθώς και για μια σειρά άλλων δαπανών που ο ΕΟΠΠΥ καλύπτει, ενώ το ταμείο τους όχι. Η τροποποίηση του π.δ.432/1983 μάλλον δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του υπουργείου.

Εάν θέλει η κυβέρνηση το ποιο ισχυρό όπλο αποτροπής, το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ, να εργάζεται απερίσπαστα με ηθικό ακμαίο, πρέπει να αφήσει τα λόγια και να περάσει στις πράξεις.

Τα στελέχη βλέπουν ότι το φιλότιμο έχει καταντήσει τελικά εκμετάλλευση χωρίς αντίκρισμα.

Ακούει η κυβέρνηση;”


Πηγή: timesnews.gr