Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν βρίσκεται υπό παρακολούθηση στη φυλακή λόγω προβλήματος που έχει προκύψει με την υγεία του.

Ο 68χρονος πρώην παραγωγός του Χόλυγουντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 23ετή κάθειρξη με την κατηγορία του βιασμού, έχει ανεβάσει υψηλό πυρετό και εικάζεται ότι μπορεί να πάσχει από κορωνοϊό, κάτι που ο εκπρόσωπός του μέχρι στιγμής δεν μπορεί «ούτε να αρνηθεί, ούτε να επιβεβαιώσει».

Εκπρόσωπος του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Υόρκης, όπου κρατείται ο Γουάιστιν, δήλωσε επίσης ότι οι κρατούμενοι που παρουσιάζουν πιθανά κρούσματα κορωνοϊού απομονώνονται άμεσα και βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει για τον Γουάνστιν συγκεκριμένα, καθώς δεν μπορεί να σχολιάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις, λόγω πρωτοκόλλου.

Η υγεία του Γουάινστιν είχε έρθει στο προσκήνιο και κατά την διάρκεια της δίκης του, όπου ο Γουάινστιν είχε προσέλθει σε ορισμένες ακροάσεις υποβοηθούμενος με πι και δείχνοντας σε κακή κατάσταση.

Οι δικηγόροι του, μάλιστα, είχαν επικαλεστεί την κατάσταση της υγείας του προκειμένου να πετύχουν μείωση της ποινής του, λέγοντας ότι μια μακρόχρονη κάθειρξη θα μετατρεπόταν εκ των πραγμάτων σε «ισόβια».

Ύστερα από την καταδίκη του στην Νέα Υόρκη, ο Γουάινστιν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω ανησυχίας για υπέρταση και καρδιακές αρρυθμίες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Γουάινστιν στην δυτική ακτή των ΗΠΑ εκκρεμεί ακόμα, με την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη να είναι πολύ πιθανή, εάν επαληθευθούν και εκεί οι κατηγορίες εναντίον του.

ΠΗΓΗ: The Guardian 


Πηγή: timesnews.gr