Το σύνθημα δόθηκε από την αρχή της χρονιάς!

Γίνε κομμάτι της Τέχνης (be pART of ART)

Η πολιτιστική ιστοσελίδα artprofiles.net κάλεσε τους εικαστικούς και το φιλότεχνο κοινό να γίνουμε όλοι αναπόσπαστο κομμάτι της Τέχνης και των εικαστικών με την ανακοίνωση του project 12MONTHSARTonline που περιλαμβάνει 12 διαδικτυακές εκθέσεις διαφορετικής θεματολογίας.

Κάθε μήνα μια διαφορετική ομαδική εικαστική έκθεση παρουσιάζεται σταδιακά στην ιστοσελίδα, ενώ στο τέλος του κάθε μήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο βιίντεο κλιπ της που περιλαμβάνει τα έργα – συμμετοχές της στο κανάλι Dimitris Lazarou στο YouTube.

Στο ίδιο κανάλι που δημιουργός του είναι ο εκπαιδευτικός, διοργανωτής ομαδικών εικαστικών εκθέσεων και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Λαζάρου, ανακοινώθηκαν πολύ πρόσφατα μέσα από επίσημο βίντεο και στον παρακάτω σύνδεσμο

οι διαδικτυακές εκθέσεις του project που ανά μήνα έχουν ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – 2021 ANO DIAZOMA 21

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – 21reprogrammingART

Ήδη τα επίσημα video με τα έργα – συμμετοχές στις παραπάνω εκθέσεις έχουν αναρτηθεί στο κανάλι Dimitris Lazarou στο YouTube.

ΜΑΡΤΙΟΣ – Woman Evolution 200 – Είναι έκθεση σε εξέλιξη που τα έργα της συνεχώς ανανέονται, καθώς οι συμμετοχές των εικαστικών συνεχίζονται. Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στη ΓΥΝΑΙΚΑ και την εξέλιξη της τα 200 χρόνια που έχουν περάσει από την Επανάσταση του 1821. Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα παρουσιαστεί το επίσημο βίντεο της έκθεσης στο οποίο η βραβευμένη σκηνοθέτις Μαρία Κατσιώνη θα διαβάζει κείμενα που αφορούν κάθε Γυναίκα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – Find meAdopt me – έκθεση αφιερωμένα στα αδέσποτα ζώα και τις υιοθεσίες τους για μια καλύτερη ζωή όχι μόνο για τα ίδια, αλλά και για τους ανθρώπους που τα υιοθετούν.

ΜΑΪΟΣ – μαμά – mama – έκθεση αφιερωμένη στη ΜΗΤΕΡΑ, τον άνθρωπο που προσφέρει ΖΩΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – Θ-EROS I, II και III αφιερωμένες στο Ελληνικό καλοκαίρι μα λέξεις κλειδιά για κάθε μήνα. Έτσι ο Ιούνιος έχει λέξη – κλειδί την Ελλάδα, ο Ιούλιος τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ ο Αύγουστος τον έρωτα.

Σεπτέμβριος – Focus – έκθεση που μας βοηθά να επικεντρωθούμε στους στόχους μας

Οκτώβριος – Prolepsis – έκθεση αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Νοέμβριος – SPEAK #VIOLENCE# is still here – έκθεση για τις μορφές βίας που ακόμα είναι εδώ

Δεκέμβριος – New yearNew ME – έκθεση αφιερωμένη στους καινούριους μας εαυτούς, γιατί έρχεται μια καινούρια χρονιά.

Παράλληλα για κάθε έργο δημιουργείται ολιγόλεπτη παρουσίαση σε video που προβάλλεται τόσο στα social media του Δημήτρη Λαζάρου αλλά και στα social media του δημιουργού του.

Η συμμετοχή των εικαστικών στις παραπάνω εκθέσεις είναι δωρεάν.

Με την παγκόσμια δύναμη του διαδικτύου η σύγχρονη Ελληνική εικαστική σκηνή αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει τη δύναμή της σε διαφορετικά θέματα, γι’ αυτό

ΓΙΝΕ κι ΕΣΥ μέρος της ΤΕΧΝΗΣ, μέσα από την ΤΕΧΝΗbe pART of ART


Πηγή: timesnews.gr