• Σχόλιο του  ΑΛΕΞΗ ΚΟΛΥΒΑ

Η κριτική μου στην αντιπολίτευση εξαιτίας του ότι πολιτεύεται απέναντι στην κυβέρνηση με αιχμή τον κορωνοϊό, κάτι που θεωρώ εντελώς απαράδεκτο, δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση ούτε τις δίνει συγχωροχάρτι για τις περιπτώσεις που επιχειρεί να κάνει πολιτικά παιχνίδια με τον ιό και μάλιστα προσωπικά.

Ως τέτοιο εξέλαβα και νομίζω μαζί μου η πλειοψηφία των πολιτών, την παρουσία του υπουργού Υγεία Βασίλη Κικίλια στην χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία, κατά την οποία μας ενημέρωσε πώς σχεδιάζουν να μας εμβολιάσουν και ενώ τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι είναι στο «κόκκινο». Βγήκε να μας ενημερώσει για ένα εμβόλιο ή δύο που ακόμη δεν έχουν εγκριθεί. Ποσώς ενδιαφέρει τον πολίτη αυτή τη στιγμή και με θολό τον ορίζοντα για εμβολιασμούς, πόσα κέντρα θα γίνουν.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί και να ενημερώσει για τέτοια θέματα όταν θα μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα τον κάθε σώφρονα άνθρωπο είναι να καταφέρει να φτάσει σώος μέχρι το εμβόλιο, που απέχει. Η επικοινωνιακή τακτική του υπουργού να προσφέρει ελπίδα και να εμφανιστεί ως φορέας καλών και λυτρωτικών ειδήσεων είναι εκτός από άθλια που αφορά την ηθική διάσταση και άκρως επικίνδυνη όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επίκληση του εμβολίου με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργήσει κλίμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό κάτι που μπορεί να δημιουργήσει απείρως περισσότερα προβλήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και είναι τραγικό. Η αναφορά στο εμβόλιο για να είναι χρήσιμη πρέπει να είναι σαφής και συγκεκριμένη. Να απαντά σε ερωτήματα που μπορούν να απαντήσουν η κυβέρνηση και η επιστημονική επιτροπή.

Πότε θα έρθει το εμβόλιο και σε τι ποσότητα ; Πότε θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί ικανή μερίδα του πληθυσμού ; Θα υπάρξει ανοσία αγέλης από το εμβόλιο και αν ναι, σε πόσο χρόνο; Εκτός από αυτά βέβαια οι επιστήμονες με πειθώ θα πρέπει να κάμψουν τις επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό που έχει πολύ κόσμος και φυσικά να αντικρούσουν τα επιχειρήματα του αντιεμβολιαστικού κινήματος που δεν είναι αμελητέο.

Μόνο με σαφήνεια και χωρίς αοριστολογίες ο πολίτης μπορεί να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα αποφυγής της μόλυνσης, γιατί έχοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πληροφόρηση για το εμβόλιο θα κρίνει ότι αξίζει να κάνει ακόμη λίγο υπομονή.


Πηγή: timesnews.gr