Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως θα ήθελε να διατηρήσει μερικούς από τους πρώην αντιπάλους του στη Γερουσία, μετριάζοντας περαιτέρω τις ελπίδες των προοδευτικών Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν να ενταχθούν στην διοίκησή του.

Μιλώντας στο NBC News, ο Μπάιντεν είπε ότι οι δύο πρώην προεδρικοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών ήταν ζωτικής σημασίας για την προώθηση της προοδευτικής ατζέντας του στο Κογκρέσο και ότι η κυβέρνησή του είχε ήδη «σημαντική εκπροσώπηση μεταξύ των προοδευτικών». Ωστόσο, είπε, «δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά έξω από το τραπέζι».

«Η απομάκρυνση κάποιου από τη Γερουσία, η απομάκρυνση κάποιου από το Σώμα, ιδιαίτερα ενός προσώπου με συνέπεια, είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Έχω μια πολύ φιλόδοξη, πολύ προοδευτική ατζέντα. Και θα χρειαστούν πραγματικά ισχυροί ηγέτες στο Σώμα και τη Γερουσία για να το ολοκληρώσουν».

Η Τζάνετ Γέλεν υπουργός Οικονομικών;

Ο Μπάιντεν αποκάλυψε τις επιλογές του για σημαντικές θέσεις διοίκησης τις τελευταίες ημέρες. Επέλεξε την πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζάνετ Γέλεν ως γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών – μια θέση εκείνη που ήταν κοντά στην Γουόρεν.

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, αναγνώρισε ότι ήταν ανοιχτός στο διορισμό Ρεπουμπλικανών στη διοίκησή του ως ένδειξη ενοποίησης της χώρας. Η μεταβατική του ομάδα είχε ελέγξει τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για θέσεις υπουργικού συμβουλίου πριν από την Ημέρα των Εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του την Τρίτη, ο Μπάιντεν απέρριψε επίσης τις πρόσφατες επικρίσεις ότι προσπαθούσε να αναδημιουργήσει έναν Λευκό Οίκο στα πρότυπα του Μπαράκ Ομπάμα διορίζοντας έμπειρα στελέχη στην Ουάσιγκτον. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει μεταμορφώσει εντελώς το πολιτικό τοπίο, δήλωσε ο Μπάιντεν, δίνοντας στη διοίκηση του μια εντελώς νέα σειρά προκλήσεων.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι αυτός και ο Τραμπ δεν είχαν συναντηθεί ακόμη, αν και πρότεινε ότι ο Κλάιν και ο Αρχηγός του Λευκού Οίκου Μάρκ Μαντόους θα μπορούσαν να έχουν μιλήσει. Αν και η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε επίσημα την προεδρική μετάβαση αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ συνεζίζει να αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του τις εκλογές, παρουσιάζοντας θεωρίες συνωμοσίας για εκλογική απάτη και νοθεία.

Με πληροφορίες από το Politico.


Πηγή: timesnews.gr