Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.022 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 109 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό που έχει καταγραφεί στη χώρα από τη 10η Ιουλίου, όταν είχαν ανακοινωθεί 3.058.

Το υπουργείο αποδίδει την θεαματική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων εν μέρει στις καθυστερήσεις ως προς την αποστολή στοιχείων από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, λόγω των εορτών.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 16.608 νεκρούς επί συνόλου 608.973 μολύνσεων.

Ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις κάλεσε ξανά φορά τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς καθώς «αυτή η προσπάθεια μπορεί να μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε καλύτερα το 2021».

Η χώρα άρχισε εκστρατεία εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα. Σκοπός της κυβέρνησης είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 να έχουν εμβολιαστεί «5 εκατομμύρια» πολίτες και μέσα στο «πρώτο εξάμηνο» της νέας χρονιάς να έχει ανοσοποιηθεί «το 80% του πληθυσμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua


Πηγή: timesnews.gr