Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρηστίδης: Καμπάνια ενημέρωσης με διαφάνεια, αντικειμενικούς όρους και συμπερίληψη των περιφερειακών ΜΜΕ

Χρηστίδης: Καμπάνια ενημέρωσης με διαφάνεια, αντικειμενικούς όρους και συμπερίληψη των περιφερειακών ΜΜΕ

311
0

Θετικό στην καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας όμως ότι θα πρέπει να γίνει με διαφάνεια και κανόνες.

Ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (North 98) πως έχει αργήσει η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο και τη σημασία του.

«Η καμπάνια είναι χρήσιμη, αρκεί να εξυπηρετεί το στόχο της ενημέρωσης των πολιτών, αντιμετώπισης των fake news και της εύλογης αγωνίας των πολιτών, σχετικά με τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και τόνισε: «Η καμπάνια, όμως, αυτή τη φορά δε μπορεί να γίνει με όρους “λίστας Πέτσα”. Χρειάζεται διαφάνεια, αντικειμενικούς όρους στη διάθεση των χρημάτων, που σχετίζονται με την αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα ή τηλεθέαση των ΜΜΕ και φυσικά συμπερίληψη των επαρχιακών ΜΜΕ» .

Ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι απαιτείται σχέδιο και επαγρύπνηση με επίκεντρο τις ευάλωτες ομάδες και τους πολίτες στην πρώτη γραμμή για τον εμβολιασμό και πρόσθεσε ότι η στρατηγική για το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας πρέπει να λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους, μέτρα, εμβολιασμός, αυστηρές διαδικασίες, κυρίως μαζικά τεστ.

«Έχουμε μπροστά μας έξι με εφτά μήνες οι οποίοι έχουν πολύ υψηλό ρίσκο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και επομένως πρέπει ο εμβολιασμός να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό αφορά βεβαίως τον εθνικό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να εντείνει και να ενισχύσει τη συλλογική στρατηγική εμβολιασμού της, θωρακίζοντας πρώτα τις ευάλωτες υγειονομικά ομάδες, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και προχωρώντας γρήγορα και στον υπόλοιπο πληθυσμό που το έχει ανάγκη. Εκεί πρέπει να πέσει όλο το βάρος και να γίνει με γρήγορες, αλλά πάντα ασφαλείς διαδικασίες», υπογράμμισε.

Επίσης επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό και άκρως θεσμικά παραδειγματικά συμβολικό, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής ηγεσίας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να εμβολιάζονται. Το παράδειγμα της ευθύνης και της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι αγαθό που πρέπει να προασπίζεται από όλους και όλοι να αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ευθύνης που τους αναλογεί. Αλλά φτάνει ως εκεί, προσωπικά σόου δεν χρειάζονται».

Σχετικά με το πώς θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η χώρα και να αρθεί η κατάσταση απαγόρευσης που ισχύει ο Παύλος Χρηστίδης επανέλαβε την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα με μαζικά τεστ ανά νομούς, έτσι ώστε να μπορούν σιγά-σιγά οι νόμοι να ανοίγουν και η οικονομική και κοινωνική ζωή να αποκαθίσταται σταδιακά.

«Δεν μπορεί, όλη η χώρα να είναι μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια, υπάρχουν νομοί της χώρας που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν ελάχιστα κρούσματα, επομένως θα πρέπει από κει να ξεκινήσει η επιστροφή στην φυσιολογική ζωή, με ό,τι αυτό σημαίνει και σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνικής ψυχολογίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής


Πηγή: timesnews.gr