Τη χαλάρωση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την προφυλάκισή του εκμεταλλεύτηκε ο Χρήστος Παππάς για να διαφύγει.

Όπως μετέδωσε το MEGA, μετά το πέρας του χρόνου προφυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, είχε επιβληθεί στον Χρήστο Παππά ο όρος να παρίσταται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του.

Το 2015 ο περιοριστικός όρος άλλαξε με την υποχρεωτική παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη του μήνα.

Ο κ. Παππάς παρουσιάστηκε την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων όρων, διέφυγε με αποτέλεσμα να καταζητείται από την ελληνική αστυνομία. Από την ΕΛ.ΑΣ αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

«Δεν έχω επικοινωνήσει από χθες μαζί του, σαφώς όχι», δήλωσε στο “Καλημέρα Ελλάδα” ο δικηγόρος υπεράσπισης του εξαφανισμένου καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής είναι άφαντος, καθώς δεν εντοπίστηκε σε έρευνες που έκαναν αστυνομικοί στις δηλωθείσες κατοικίες του σε Αθήνα και Ιωάννινα, ενώ δεν έχει εμφανιστεί ούτε αυτοβούλως.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης τόνισε ότι «Η δική μου επικοινωνία μαζί του αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι». Σχετικά με τις προσθέσεις του εντολέα του, είπε πως «αυτή τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί, αν αλλάξει λίγο αργότερα θα το δούμε και το σκεπτικό της πρόθεσης είναι: «Έχει δύο βαθμούς που μου δίνει η δικαιοσύνη. Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή, χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει το Εφετείο είσαι αθώος ή μου βάλει λιγότερη ποινή, τότε τι γίνεται; Ποιος θα μου δώσει πίσω τον χρόνο;».


Πηγή: timesnews.gr