Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρυσοχοϊδης: Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο

Χρυσοχοϊδης: Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο

349
0

«Είναι απολύτως κατανοητό για τους ανθρώπους να είναι κουρασμένοι, να υπάρχει μια κόπωση, αλλά από την άλλη πλευρά μια συνάθροιση ή μια μεγάλη γιορτή είναι μια μαχαιριά στην πλάτη των συμπολιτών μας», είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας ότι έτσι «θα έχουμε κάποιους θανάτους πάλι, θα γεμίσουν οι ΜΕΘ».

«Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο. Αυτό πρέπει να είναι συνείδηση στον καθένα. Ακόμη και στα νέα παιδιά που πολλές φορές δεν υπολογίζουν ούτε τον θάνατο, ούτε την αρρώστια και δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου», πρόσθεσε. Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι δεν έχουμε περιθώρια για να πάμε σε 3ο κύμα γιατί αν τυχόν έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων, γεμίσουν οι ΜΕΘ και το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία των ανθρώπων που θα είναι στις κλίνες Covid ή στις ΜΕΘ, δεν θα υπάρχει προσωπικό για εμβολιασμό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων στους δρόμους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε χαρακτηριστικά ότι «η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, οι συναθροίσεις είναι», λέγοντας ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα πάνε καλά, «όμως απόψε είναι μια κρίσιμη βραδιά».

«Αν πάμε καλά τα Χριστούγεννα θα πάμε καλά και την Πρωτοχρονιά με τις ίδιες προϋποθέσεις», υπογράμμισε.


Πηγή: timesnews.gr