Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του, άσκησε εκ νέου σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να κρατήσει την κ. Μενδώνη στη θέση της ενώ καταλόγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποκρισία λέγοντας ότι αν ενδιαφερόταν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου δεν θα είχε στην κυβέρνηση την κ. Αγαπηδάκη που έχει επιτεθεί με χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

«Είχατε την ευκαιρία να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να αναλάβετε μια στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε», είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό.

Ανέφερε ότι η Σοφία Μπεκατώρου πρωτοέκανε την καταγγελία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και όχι σε εκδήλωση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να καρπωθεί το ελληνικό «metoo»: «Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ ξεκίνησε επί Τραμπ. Επιχειρήματα για μικρά παιδιά».

«Επιμείνατε στο ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και να το καταδικάσουμε όλοι μαζί». Υπογράμμισε ότι όμως υπάρχει και ένα θετικό, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αναδειχτούν σειρά από κρίσιμες δημόσιες καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης σε κρίσιμα θέματα, σε μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση σας». «Από την περίφημη κομπίνα του “σκόιλ ελικίκου ” του κ. Βρούτση μέχρι τα πτυχία που δεν είχε ο κ. Διαματάρης που αναγκαστήκατε να τον διώξετε, μέχρι τις μάσκες αερόστατα, μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ατοπήματα δικά του ή της κυβέρνησης του να έχουν μια ευρύτερη δημοσιότητα καθώς το διαδίκτυο φουντώνει, τότε παρεμβαίνει ακόμα και στην ΕΡΤ.

HELLENIC PARLIAMENT TV

«Το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπετε την κ. Μενδώνη. Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως «μας εξαπάτησε». Αλήθεια ποιους;».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως: «Αν ήθελα να φερθώ μικροκομματικά θα σας έλεγα να κρατήσετε την κ. Μενδώνη».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm για τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να σταματήσει η σπέκουλα με τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη ότι η ασέλγεια μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό σταματήστε την σπέκουλα.

Όπως σε όλες τις ποινές η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια, αλλά η ποινή που εκτίεται είναι τα 2/5 και όχι το 1/3. Στη μεταρρύθμιση συμμετείχαν αξιόλογοι νομικοί από όλο το φάσμα. Ο συνολικός χρόνος όμως θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι ήταν μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ευνοϊκή διαχείριση έγινε μόνο για τον κ. Νίκο Γεωργιάδη. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Δεν θα καταφέρετε να εξουδετερώσετε όλο αυτό το μέτωπο των καλλιτεχνών που έχουν πληγεί από τις πολιτικές σας. Θα το βρείτε σύντομα απέναντί σας».


Πηγή: timesnews.gr