Κόμματα, οργανώσεις και συντεχνίες, οργάνωσαν προχθές Σάββατο διαδήλωση στα κατεχόμενα, με κεντρικό σύνθημα «Δεν φοβόμαστε. Δεν θα σιωπήσουμε».

Διακόσιοι περίπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πάρκο με πρόθεση να πραγματοποιήσουν πορεία προς την τουρκική «πρεσβεία», αλλά παρεμποδίστηκαν από την «αστυνομία».

Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν το σύνθημα «Αγκυρα πάρε τα χέρια σου από τον λαιμό μας», ενώ στα πανό αναγράφονταν άλλα συνθήματα, όπως «Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους», «Μαζί ενάντια στον φασισμό και την κατοχή» και «η αγάπη είναι δική μας, το μίσος είναι δικό σας».

Εκπρόσωποι των οργανώσεων που συμμετείχαν στη διαδήλωση, σε δηλώσεις ανέφεραν ότι τάσσονται ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και ότι δεν δέχονται το «καθεστώς» που διόρισε η Αγκυρα.

Δήλωσαν, επίσης, ότι θα εντείνουν τον αγώνα για λύση του Κυπριακού και ειρήνη.

Ελεγχος στα ΜΜΕ

Στο μεταξύ, ολοκληρωτικό έλεγχο ακόμη και στον χώρο των ΜΜΕ και σε όσα μεταδίδουν τα ιδιωτικά κανάλια στα κατεχόμενα επιχειρεί η Αγκυρα.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ιδιωτικοί σταθμοί του ψευδοκράτους έλαβαν αιφνιδιαστικά ειδοποίηση εκ μέρους του ΒΤΚ (όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας) από τον τουρκικό δορυφόρο Türksat ότι η μετάδοση των εκπομπών τους θα τερματιζόταν από τις 00:00 την ίδια μέρα, λόγω χρέους που δεν είχε εξοφληθεί.

Πολλά ιδιωτικά κανάλια του ψευδοκράτους άρχισαν να μεταδίδουν με υπότιτλους, δηλώνοντας ότι «το BRT (τηλεοπτικός σταθμός) ενημερώθηκε ότι οι εκπομπές θα διακοπούν από τις 00:00» και οι εκπομπές τους θα συνεχιστούν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι καναλάρχες στα κατεχόμενα βλέπουν αυτήν την κίνηση ως έναν ακόμη εκβιασμό από την Αγκυρα για πλήρη φίμωση της φωνής των Τουρκοκυπρίων και ευθυγράμμιση της κοινής γνώμης με τις επιταγές της Τουρκίας.

Η επίσκεψη Αλτούν

Πάντως, καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και η επίσκεψη τον περασμένο μήνα στο ψευδοκράτος του Διευθυντή Επικοινωνιών της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Στόχος της Τουρκίας είναι η επικοινωνιακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους, με στόχο τη διεθνή αναγνώρισή του.

Η αρχή έγινε με τη νέα τουρκική σειρά «Μια φορά και έναν καιρό στην Κύπρο», που πραγματεύεται την τουρκοανταρσία του 1963, τον ιδρυτικό μύθο του ψευδοκράτους, και θα προβληθεί από το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT 1.

Πηγή: sigmalive.com


Πηγή: timesnews.gr