Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι λίγο μετά τις 2:00 ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Με τον τρόπο αυτό έλαβε τέλος έλαβε η πρώτη πράξη… του δράματος, αν και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν στοιχεία. Τόνισε, δε, πως αν ήταν άλλος ο κατηγορούμενος, θα αφηνόταν ελεύθερος.

Η πολύωρη απολογία και το «άδειασμα» των μαρτύρων

Σημειώνεται πως η απόφαση των εισαγγελικών αρχών ήρθε μετά την πολύωρη κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς και την απολογία του σκηνοθέτη, όπου δέχτηκε βροχή ερωτήσεων.

Στο υπόμνημά του, ο κ. Λιγνάδης υποστήριξε ότι, κατά τον χρόνο που φέρεται ότι προέβη στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν ήταν καν στους χώρους όπου αναφέρεται ότι έγιναν οι βιασμοί.

Προς τούτο, επικαλέστηκε άλλοθι και για τον βιασμό του 2010 και για εκείνον του 2015, προτείνοντας μάρτυρες υπεράσπισης και επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες.

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, ήρθε η «έκπληξη» δύο εκ των πέντε μαρτύρων, οι οποίοι δήλωσαν «άγνοια για την ουσία της υπόθεσης». Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, οι ίδιοι χαρακτηρίστηκαν από τον συνήγορο του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, ως «μάρτυρες υπερασπίσεως» χωρίς να έχουν ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι κ. Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μεκελάτος επισημαίνουν πως «δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη».

Συμπληρώνουν δε, πως «ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου». «Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα» προσθέτουν.

Αντί αυτών, επομένως, στην Ευελπίδων κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της, Διονύσης Παναγιωτάκης, καθώς και ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αθωωθεί» λέει ο Αλέξης Κούγιας

Πάντως, τη βεβαιότητά του ότι ο εντολέας του, Δημήτρης Λιγνάδης, θα αθωωθεί στο δικαστήριο εξέφρασε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στο MEGA, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στη μαραθώνια απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου εναντίον του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και βρίσκονται στο υπόμνημα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, «κατακρημνίζεται οποιαδήποτε αμφιβολία και για τις δύο πράξεις» για τις οποίες κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Και στις δυο περιπτώσεις μάλιστα, υποστήριξε πως υπάρχουν στοιχεία, όπως εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στο μέρος που τον τοποθετούν.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα προφυλάκισης του σκηνοθέτη απάντησε ότι «κανείς δεν μπορεί να μπει στην σκέψη των δικαστών και των εισαγγελέων», καθώς «η δικαστική απόφαση είναι σαν την εγκυμοσύνη παλιά, που δεν υπήρχε υπέρηχος».

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, έσπευσε να επισημάνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αθωωθεί στο δικαστήριο».


Πηγή: timesnews.gr