Ένας μεγάλος κύκλος γραφειοκρατίας και στασιμότητας για τον Λυκαβηττό κλείνει, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, έπειτα από χρόνια υπηρεσιακών κωλυμάτων, λόγω και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του λόφου, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλασή του, στο σύνολο του χώρου και των υποδομών του. Ένας χώρος στον οποίο, όπως επισημαίνει, η παραδοξότητα της δημόσιας Διοίκησης θέλει περίπου 407 στρέμματα του λόφου να ανήκουν στον δήμο Αθηναίων και 35 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με χθεσινή απόφασή του εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στη μίσθωση της έκτασης που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Μία απόφαση που επιτρέπει στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες, αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν το λόφο στο σύνολό του.

Με τη μίσθωση της έκτασης, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής πήρε το πράσινο φως ώστε να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι παρεμβάσεις που αφορούν στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, τη συντήρηση και την αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου, αλλά και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γύρω περιοχές από τις πλημμύρες, με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε πως «αυτή η απόφαση είναι λυτρωτική. Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης, είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας. Ο Λυκαβηττός πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί. Και θέλω να ευχαριστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την επίτευξη του στόχου μας».


Πηγή: timesnews.gr