Πενήντα ηλεκτρονικούς υπολογιστές διέθεσε ο δήμος Πειραιά σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και κυρίως μονογονεϊκών οικογενειών, τους οποίους είχε προσφέρει στον Δήμο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη στήριξη των παιδιών για τις ανάγκες των μαθημάτων τους, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, πως ο δήμος Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχουν μια διαρκή και πολυεπίπεδη συνεργασία και σε θέματα κοινωνικού σκοπού.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωσή του, τόνισε: «Ο Δήμος έχει εξοπλίσει όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας με 1000 τάμπλετ, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν μαθητές, για την εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τον Πρύτανη κ. ‘Αγγελο Κότιο γι΄ αυτή την προσφορά. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και αναδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την αξία των συνεργειών, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν τα παιδιά, τα οποία αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς ‘Αγγελος Κότιος ανέφερε σε δήλωσή του: «Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου Πειραιά για τη διάθεση 50 ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες του Δήμου. Μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιπρύτανη Γρηγόριου Χονδροκούκη, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου ενέκρινε το αίτημα ομόφωνα. Είναι σημαντικό που ο δήμος Πειραιά προσέφερε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Τέτοιες συνέργειες ενισχύουν τους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που είναι προς όφελος όλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr