Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δημοσθένης Α. Ματάλας: «Βαλσάροντας με την Υβόν Ντε Κάρλο» | Εκδόσεις Κέδρος

Δημοσθένης Α. Ματάλας: «Βαλσάροντας με την Υβόν Ντε Κάρλο» | Εκδόσεις Κέδρος

306
0

Έξι και μία ιστορίες που ξεκινούν από τη μεταπολεμική Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Στο επίκεντρο, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και τα πάθη τους, άλλοτε μέσα από τα μάτια ενός έφηβου και άλλοτε μέσα από το έμπειρο βλέμμα ενός ενήλικα. Έξι και μία ιστορίες για τις επιθυμίες και τις διαψεύσεις. Έξι και μία ιστορίες για τον χρόνο που κυλά αδυσώπητος.

Ο συγγραφέας

Ο Δημοσθένης Α. Ματάλας γεννήθηκε και ζει στη Σπάρτη, όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Φοίτησε τα τρία πρώτα χρόνια των γυμνασιακών του σπουδών στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων στην Αθήνα και τα επόμενα τρία στο γυμνάσιο Σπάρτης. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Σπάρτης μέχρι το 2008. Στο μεσοδιάστημα εξελέγη για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες (1987-2002) δήμαρχος Σπαρτιατών.

Άρθρα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες της Σπάρτης. Μια σειρά από χρονογραφήματά του, δημοσιευμένα σε εφημερίδες της πόλης του, εκδόθηκαν το 2002 σε μικρό τόμο από την Πνευματική Εστία Σπάρτης (εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ) με τίτλο Επικαιρότητες και ανεπικαιρότητες. Οι εκδόσεις Κέδρος εξέδωσαν τις συλλογές διηγημάτων του Η συμμορία της Μαρμαρένιας Βρύσης (2017) και Βαλσάροντας με την Υβόν ντε Κάρλο (2021).Πηγή: timesnews.gr