“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών η Λαρισαία συγγραφέας που τόσο αγάπησε την παιδική λογοτεχνία, Κατερίνα Αναγνώστου.

Η Κατερίνα Αναγνώστου γεννήθηκε στην Αιγάνη Λάρισας και ζούσε στη Λάρισα με την οικογένειά της.

Η παιδική λογοτεχνία ήταν η μεγάλη της αγάπη. Έχει γράψει δεκαεννιά βιβλία, έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους κι έχει φυτέψει άλλα τόσα δέντρα για να αναπληρώσει ό,τι χάνεται από τη φύση.

Ήταν μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης( ΠΟΦΑ). Το 1996 πήρε το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος για παιδιά από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το μυθιστόρημα «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα», εκδ. Καστανιώτη.

Το 1997 απέσπασε έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το μυθιστόρημα για παιδιά «Η συμμορία των κούκων», εκδ. Καστανιώτη. Το 1999 πήρε έπαινο για την ιστορία της «Μια φορά μια φωλιά» από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εκδ. Μίνωας. Επίσης, το 2001 στην κατηγορία Μικρές ιστορίες, απέσπασε έπαινο για το βιβλίο της «Ιστορίες για τζιτζίκια», εκδ. Μίνωας. «Το δέντρο που γελούσε» είναι η πρώτη της συνεργασία με τις εκδόσεις Σαΐτη.


Πηγή: timesnews.gr