Εκατοντάδες μέλη και φίλοι της αρμενικής κοινότητας της Ισπανίας διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη υπέρ της ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου από τα τέλη Σεπτεμβρίου σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των Αζέρων και των αυτονομιστικών αρμενικών δυνάμεων.

«Η σιωπή σκοτώνει, ανοίξτε τα μάτια σας», «Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν τρομοκράτες», έγραφαν στα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Φορώντας μάσκες, έκαναν πορεία, υπό βροχή, από την πρεσβεία της Τουρκίας μέχρι το κοινοβούλιο, κάνοντας μια στάση έξω από το κτίριο της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ισπανία.

«Θέλουμε να ακούσει η Ισπανία, να ακούσει η Ευρώπη, επειδή αυτό που γίνεται εκεί είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο 32χρονος Αρμένιος Χαΐκ Γαζαριάν.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία «εκμεταλλεύονται την κατάσταση με την Covid-19, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι όλος ο κόσμος έχει στραμμένο αλλού το βλέμμα, για να προσπαθήσουν να σφαγιάσουν και πάλι τους Αρμένιους», υποστήριξε ο Χόβικ Κεουτσκεριάν, Ισπανός ηθοποιός αρμενικής καταγωγής, ο οποίος παίζει στην τρίτη σεζόν της σειράς La Casa de Papel του Netflix. Ο Κεουτσκέριαν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να παρέμβει αμέσως» στη σύγκρουση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP


Πηγή: timesnews.gr