Έκκληση στους πολίτες να τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε νέα αυστηρότερα, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων στη Σαμοθράκη.

«Εύχομαι κι ελπίζω το 2021 να είναι μία χρονιά χωρίς την ανάγκη να κινούμαστε με αυξημένα μέτρα προστασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας με το χέρι του μία μάσκα.

Όπως συμπλήρωσε, «μέχρι που να φτάσουμε εκεί, θέλω να ζητήσω να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχει ιδιαίτερη σημασία στα μικρά νησιά, τα οποία είναι προστατευμένα από τη φύση τους από τη διασπορά του κορωνοϊού. Να προσέξουμε πάρα πολύ. Είμαστε αυτή τη στιγμή από τις χώρες στην Ευρώπη που τα έχουμε καταφέρει καλύτερα και στη διαχείριση του δευτέρου κύματος, όπως τα καταφέραμε και στο πρώτο κύμα. Αλλες χώρες, όπως η Τσεχία, τα κατάφεραν πολύ καλά στο πρώτο κύμα και είναι οι χειρότερες αυτή τη στιγμή στο δεύτερο. Εμείς τα καταφέραμε καλά στο πρώτο κύμα, τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο. Αλλά επειδή η πίεση είναι μεγάλη, θα πρέπει να φροντίσουμε και να μεριμνούμε και πριν χρειαστεί – που δε θα χρειαστεί εδώ – να πάρουμε τα πιο πρόσφατα, τα πιο δραστικά μέτρα. Όσο εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες, τόσο δεν θα είμαστε απλά εμείς ασφαλείς, αλλά θα είναι και οι γύρω μας ασφαλείς, οι άνθρωποι που αγαπάμε και κυρίως οι πιο ευάλωτοι» τόνισε ο πρωθυπουργός


Πηγή: timesnews.gr