“Εκπαίδευση και προληπτικά μέτρα για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων παιδιών και εφήβων” είναι το θέμα της πέμπτης διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 18:00, με εισηγητή τον κύριο Αναστάσιο Δ. Χατζή, Παιδίατρο – Εντατικολόγο, πρώην Συντονιστή – Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων η Αγία Σοφία.

Η διάλεξη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα παρουσιαστούν προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς αλλά και παιδιά, καθώς και μέτρα πρόληψης και προφύλαξης χώρων εντός των οποίων κινούνται ή βρίσκονται παιδιά.

Η διάλεξη έχει ως στόχο της την ενημέρωση και την πρόληψη με σκοπό την αποφυγή των ατυχημάτων, τα οποία διεθνώς αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου της παιδικής ηλικίας (50% των θανάτων) αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ευθύνονται για τη δια βίου αναπηρία παιδιών με επίπτωση στην ποιότητα της ζωής τους και στη γενικότερη επιβίωσή τους.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/AtiximataPaidionIPH2012021 και της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook.


Πηγή: timesnews.gr