Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 6:00 – Πληροφορίες για ρεκόρ κρουσμάτων και ανακοίνωση...

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 6:00 – Πληροφορίες για ρεκόρ κρουσμάτων και ανακοίνωση νέων μέτρων

339
0

Έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 18:15, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες την τελευταία ώρα αναφέρουν πως σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, που ενδεχομένως θα αγγίξουν τα 3.000.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είχε ζητήσει από χθες προτάσεις για επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη, από τους επιστήμονες. Λίγο αργότερα είχε τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για να συζητηθούν οι προστάσεις αυτές, η οποία και ολοκληρώθηκε.

Οι ειδικοί φαίνεται να έδωσαν το πράσινο φως για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. 

«Σοβαρή η κατάσταση στη Β. Ελλάδα»

«Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα είναι σοβαρή» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβη για να έχει ενημέρωση από τους προέδρους των δυο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας (3η και 4η), αλλά κι από λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ηρωικούς» τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που δίνουν σκληρή μάχη, ενώ ανέφερε πως από χθες μέχρι σήμερα διασωληνώθηκαν άλλοι 25 άνθρωποι στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως προστίθενται στη μάχη άλλες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ωστόσο απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού  στην κοινότητα.


Πηγή: timesnews.gr