Σκίτσο του Κωνσταντίνου Ρουγγέρη (πηγή: www.katiousa.gr)

  • Σχόλιο του  ΑΛΕΞΗ ΚΟΛΥΒΑ

Μείζον θέμα προέκυψε από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να μην τηρήσει η εκκλησία τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Το ζήτημα αυτό παραπέμπει στην ταραχώδη εποχή όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναρωτηθεί «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Η Εκκλησία με την απόφασή της αρνείται στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ως εκλεγμένη και υπεύθυνη κυβέρνηση να διαχειριστεί μια τεράστια υγειονομική κρίση και είναι από την αρχή της πανδημίας σε θέση μάχης απέναντί της, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα, προσθέτοντας και άλλους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Μέχρι τώρα βρίσκονταν κάποιες λύσεις και δεν υπήρξε κρίση. Τώρα όμως τα πράγματα ξέφυγαν. Το αντάρτικο που κήρυξε η Ιερά Σύνοδος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο και αυτό πρωτίστως για να καταλάβουν οι ιεράρχες, ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα και κυβερνάται από κυβερνήσεις που εκλέγει ο λαός.

Μπορεί να χάνουν πολλά χρήματα όταν δεν γίνονται λειτουργίες και δεν πηγαίνουν πιστοί στις εκκλησίες και αυτό κατά την γνώμη μου είναι το πρώτο που τους απασχολεί, αλλά αυτό δεν τους επιτρέπει να διαταράσσουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική ιεραρχία της χώρας, χώρια που έτσι απεμπολούν τον όποιο κοινωνικό ρόλο που πρέπει να έχουν και έχουν σε κάποιο βαθμό.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση η κυβέρνηση απάντησε με ήπια ανακοίνωση, τονίζοντας όμως ότι «Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν».

Το ΚΙΝΑΛ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και σχεδόν αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου τόνισε ότι «Είναι αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown, η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις. Θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία».
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και αυτός καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν έκανε μαζικά τεστ και τα άλλα που επαναλαμβάνει μονότονα !
Ίδωμεν.


Πηγή: timesnews.gr