Διαψεύδοντας τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές ο πατέρας Αντώνιος στην απολογία του

Διαψεύδοντας τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές ο πατέρας Αντώνιος στην απολογία του



Ως ο ιδρυτής της «Κιβωτού του κόσμου», ο πατέρας Αντώνιος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο προκειμένου να απολογηθεί για τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές. Κατά την απολογία του, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη σωματικών τιμωριών ή απειλών κατά των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της οργάνωσης, τονίζοντας ότι στηρίζεται αποκλειστικά στον ρόλο του ως πνευματικός καθοδηγητής.

«Δεν υπήρχαν εξαντλητικές εργασίες, όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Οι αναφορές για ξυλοδαρμούς είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές του οργανισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημείωσε μάλιστα ότι οι καταγγελίες αυτές είναι «απαράδεκτες» και υπογράμμισε πως αν υπήρχε αναλογική συμπεριφορά, η «Κιβωτός» δεν θα είχε φτάσει στο επίπεδο επιτυχίας που κατέχει σήμερα.

Περαιτέρω, ο πατέρας Αντώνιος δήλωσε ότι η οργάνωση ιδρύθηκε μετά από πολύ σκέψη και προσευχή, λόγω της ανάγκης να παρέχει στήριξη σε παραβατικά παιδιά που αντιμετώπιζαν διάφορους κινδύνους. Αναγνώρισε ότι η «Κιβωτός» είχε σκοπό να προσφέρει θεραπεία σε αυτά τα «βαριά τραυματισμένα παιδιά», ενώ η δομή της οργανώθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν υπευθυνότητα και αγάπη για τη ζωή.

Σχετικά με τις κατηγορίες, ο ιερέας δήλωσε ότι θεωρεί πως «τα παιδιά αυτά καθοδηγήθηκαν από άλλους» και ότι έχουν εκμεταλλευτεί τον χαρακτήρα τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην καταγγελία κατά της οργάνωσης. Δήλωσε ότι είχε πάντα στενή πνευματική σχέση με τα παιδιά, προσπαθώντας να τα στηρίξει και να τους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον.

«Η “Κιβωτός” είχε την έννοια του καταφυγίου από όλους τους κινδύνους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια της ομάδας ήταν να θεραπεύσει τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα που είχαν υποστεί τα παιδιά. Συμπλήρωσε πως για την οργάνωση δεν υπήρξαν ποτέ εξαντλητικές ή υποχρεωτικές εργασίες, παρά μόνο ευχάριστες δραστηριότητες που βοήθησαν στην ανάπτυξη και την εκπαίδευσή τους.

Πηγή: news.gr