Δεν σχεδιάζει την παύση της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού η Αυστραλία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ, ενώ το εμβόλιο έχει βρεθεί στο επίκεντρο αμφισβητήσεων σε σχέση με δύο περιστατικά θρομβώσεων, αν και δεν έχει βρεθεί συσχέτισή τους.

Ο Αυστραλός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν επιβεβαιώσει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca PLC είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση.

«Έτσι θα συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca», δήλωσε ο Φράιντενμπεργκ στο Sky News, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι θάνατοι, οι οποίοι να συνδέονται με τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Η πλειονότητα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και οι αρχές έχουν εξασφαλίσει περίπου 54 εκατομμύρια δόσεις. Τα 50 εκατομμύρια από αυτές θα παραχθούν τοπικά από το τέλος Μαρτίου.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Αυστραλία άρχισε σε εθνικό επίπεδο τον προηγούμενο μήνα, αρκετά αργότερα από αρκετές άλλες χώρες, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση προγραμματίζει να εντείνει την προσπάθεια εμβολιασμού στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα από τις αρχές Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο της AstraZeneca τοπικής παραγωγής.

Οι αρχές έχουν ως στόχο να έχουν διαθέσει την πρώτη δόση του εμβολίου σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περισσότερα από 29.100 περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και 909 θανάτους, με το κλείσιμο των συνόρων, αλλά και την ταχεία ενεργοποίηση συστημάτων ιχνηλάτησης να βοηθούν ώστε οι αριθμοί να κρατηθούν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες χώρες.


Πηγή: timesnews.gr