Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Έναρξη της κακοκαιρίας στην Κρήτη με ισχυρούς νοτιάδες

Έναρξη της κακοκαιρίας στην Κρήτη με ισχυρούς νοτιάδες

257
0

Πανέτοιμη είναι η Κρήτη, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα μας. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ξεκίνησε με ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ομηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, έχει τεθεί σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα προκύψει τις επόμενες ώρες ή τα επόμενα 24ωρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρουπάκης, η ένταση των φαινομένων στην Κρήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από αύριο Δευτέρα, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα προστασίας που επιβάλλεται να τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Στην Κρήτη οι συνθήκες θα θυμίζουν πραγματικό χειμώνα, τα επόμενα 24ωρα» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Προστασίας, που εξήγησε ότι δεν θα πρέπει, η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με ανευθυνότητα. Το ίδιο προετοιμασμένοι είναι και οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας των δήμων, με την πρόβλεψη της ΕΜΥ να επικεντρώνεται στην εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων αλλά και χιονόπτωσης, ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.


Πηγή: timesnews.gr