Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησαν την Κυριακή για να συζητήσουν τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία κι η οποία οδήγησε ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις τους.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν το θέμα, την ώρα που η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Συντονισμένη» απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία ζήτησε η Ισπανία.

«Στόχος είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μέσω του συντονισμού αποφεύγοντας μονομερή μέτρα», επισημαίνει η ισπανική κυβέρνηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε «στενή επαφή» με αξιωματούχους της Βρετανίας μετά την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού και κάλεσε τα μέλη του στην Ευρώπη «να ενισχύσουν τους ελέγχους τους».
H νέα παραλλαγή της νόσου μεταδίδεται πιο γρήγορα, δεν θεωρείται όμως ότι είναι πιο θανατηφόρα.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια μετάλλαξη του ιού έχει εντοπιστεί και στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία, όπως ανέφερε ο Π.Ο.Υ. στο BBC.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr